Стефанчук - у День Прапора України: Наші кольори обовʼязково повернуться на захоплені території

Стефанчук - у День Прапора України: Наші кольори обовʼязково повернуться на захоплені території

Укрінформ
Державний Прапор України обовʼязково повернеться на тимчасово захоплені росіянами території, адже саме за це бʼється самовідданий і хоробрий український народ.

Про це йдеться у привітанні Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука з Днем Державного Прапора України, розміщеному на його сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні ми відзначаємо День Державного Прапора України — і знаємо, що лише наші кольори майорітимуть на нашій землі. У кожному куточку нашої країни. І наші кольори обовʼязково повернуться на тимчасово окуповані території", - наголосив він. 

Як підкреслив Стефанчук, адже саме за це бʼється самовідданий і хоробрий український народ, мужні захисники й захисниці, які "ціною надзусиль, крок за кроком, відбивають наші території і, зриваючи російські триколори, повертають наш стяг!". 

"Синьо-жовтий на броні наших військових! У дитячих малюнках! У вікнах українців! На акціях солідарності з Україною! Український Прапор знає весь світ! Український Прапор шанує весь світ! І це Прапор Перемоги", - заявив голова Верховної Ради.

***

Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець наголосив, що український прапор став символом сміливості для світу й духовного єднання для громадян України.

"Синьо-жовтий стяг майорить у кожному звільненому від ворога селищі та місті. Він на плечах та в руках повернутих додому українців. На зап'ястях маленьких дітей. З ним українці переживають усі найкращі й найважчі в житті моменти. Це один із найупізнаваніших символів України — це кольори сміливості. А ще — символ духовного єднання та незалежності, нашої історії та національної самобутності. З Днем Державного Прапора, незламні українці!" - написав омбудсман.

Читайте також: У Києві до Дня прапора і Дня Незалежності заплановані лише локальні заходи

Як повідомлялося, 23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора.

Свято встановлене "на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України", згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року. 

У 2009 році були внесені зміни до цього указу й заснована щорічна офіційна церемонія підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-