«UATV English» отримав 400 тис. підписників на YouTube-каналі

«UATV English» отримав 400 тис. підписників на YouTube-каналі

Укрінформ

Кількість підписників англомовного YouTube-каналу «UATV English», який входить до складу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України», перетнула 400 тисяч і продовжує зростати. Загальна кількість переглядів відео – понад 250 млн.

До першої п’ятірки країн, за переглядами, у 2023 році входять Сполучені Штати Америки (28,3%), Велика Британія (12,7%), Канада (8%), Австралія (4,8%), Німеччина (4,7%), перегляди з України становлять менше 1% (0,7%)*.

«Пік зростання показників «UATV English», об’єктивно, припав на 2022 рік, коли у нас з’явилось понад 300 тисяч нових підписників. Втім, важливо, що і в 2023 році на майданчиках українського іномовлення ми утримуємо інтерес закордонної англомовної аудиторії до подій в Україні і продовжуємо нарощувати показники. Зростання кількості підписників, мільйони переглядів, найвище охоплення аудиторії саме в тих країнах, які є ключовими союзниками нашої держави у війні з Росією, переконують, що команда українського іномовлення чітко розуміє специфіку та запит іноземної аудиторії щодо української тематики і втілює це розуміння в якісний продукт з важливими для нашої держави наративами», – значила директорка державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якої входить канал «UATV English», Юлія Островська.

На YouTube-каналі «UATV English» представлені проєкти власного виробництва ДП «МПІУ», а також ключові офіційні заяви і звернення Президента України та інших представників держави в перекладі англійською мовою. Редакція «UATV English» готує щоденні оперативні новини про війну Росії проти України та інші найбільш резонансні події українського порядку денного. У 2023 році канал запустив прямі трансляції зі студії в Києві «From the Heart of Europe» з Анною Нитченко. На каналі виходять ексклюзивні спецрепортажі кореспондентів українського іномовлення з гарячих точок війни; добірки ексклюзивних інтерв’ю, зокрема спеціальні епізоди авторського проєкту Ксенії Смірнової «On the Edge»; інформаційно-аналітичний тижневик «Weekly Wrap-up» з Генрі Кіном. Проєкт «Weapons of War» з Романом Романовським акцентує увагу на тому, яка зброя вже допомагає українцям захищатися і яка потрібна для перемоги. Програма запитань та відповідей «Q&A» і її ведучий Генрі Кін надають відповідь на одне з найбільш поширених глядацьких запитань тижня, наприклад, у випуску за 18 серпня це було обговорення можливості отримання народами Росії незалежності. Значну увагу глядачів «UATV English» привертають також спеціальні репортажі, присвячені протидії російській пропаганді та проєкти про деколонізацію народів РФ, зокрема англомовна версія програми «Народ» («The Nation»).

Довідково. YouTube-канал «UATV English» було створено у лютому 2017 року як діджитал-майданчик українського іномовлення, до 2020 року канал отримав 12,7 тис . підписників та 4,6 млн. переглядів. У 2020 році «UATV English» став основним англомовним ресурсом ДП «МПІУ» і до 2022 року наростив аудиторію до 40 тис. підписників та 14 млн. переглядів. З перших днів повномасштабного вторгнення «UATV English» став одним з перевірених українських джерел інформації про російську агресію та спротив українців англійською мовою. «UATV English» зробив доступними для англомовної аудиторії заяви та звернення Президента України і представників органів влади у відеоформаті. За 2022 рік «UATV English» отримав 208 млн переглядів та понад 300 тис. нових підписників. Десятки світових медіа брали відеоконтент «UATV English» для своїх ефірів, коли не були присутні в Україні фізично та не могли оперативно перекласти заяви керівників країни. Понад 30 відео у 2022 році здобули від 1 до 9 млн переглядів.

Перегляд англомовного майданчика українського іномовлення «UATV English» доступний на YouTube-каналі https://www.youtube.com/@UATVEnglish/featured

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-