Поліграфкомбінат «Україна» роз'яснює важливість впровадження на виробництві інновацій

Поліграфкомбінат «Україна» роз'яснює важливість впровадження на виробництві інновацій

Укрінформ
Поліграфкомбінат «Україна» у коментарі до критичної публікації на свою адресу роз'яснює важливість інновацій на виробництві.

Про це він пише у "відповіді Українській правді", де напередодні вийшов критичний матеріал на адресу "України".

Як наголошують у ДП, останнім часом на поліграфкомбінаті дійсно відбулися зміни технологій, матеріалів та постачальників. Проте вони обумовлені вимогою з боку НАБУ про вжиття заходів щодо відмови від імплантованих захисних елементів, авторське право на які належать іноземній компанії.

Так, іноземними приватними компаніями було зареєстровано права інтелектуальної власності на промислові зразки, зокрема, графічні дизайни захисних елементів, що використовуються у бланках ідентифікаційних документів, які відповідно до законодавства є власністю держави Україна.

На сьогодні у цій справі державне підприємство визнано потерпілим, а НАБУ оголосило колишнім посадовим особам ПК «Україна» підозру у справі.

«На початку 2022 року уряд підтримав ініціативу НАБУ та змінив технічні вимоги й зображення захисних елементів українських документів. Права інтелектуальної власності на промислові зразки, в тому числі нові графічні дизайни захисних елементів, відтепер належать державі в особі ДП «Поліграфкомбінат «Україна», - йдеться у повідомленні.

На підприємстві зауважують, що новий захисний графічний дизайн марки акцизного податку відтепер містить комплекс явних та прихованих елементів захисту, регламентованих Директивою Європейського парламенту та Ради Євросоюзу 2014/40/ЄС, а також стандартом Міжнародної організації зі стандартизації (ISO) 22382:2018. Це унеможливить їх підробку та збільшить надходження до бюджету на десятки мільярдів гривень.

Також завдяки впровадженим новаціям загальна сума перерахованих поліграфкомбінатом «Україна» до державного бюджету податків зросла з 580,8 млн у 2020 році до 916,7 млн грн у 2022-ому, державні дивіденди збільшились зі 158,8 млн до 337,8 млн грн, податок на прибуток – з 90,7 млн до 158 млн грн. Одночасно за рахунок ліквідації посередницьких схем зменшились видатки підприємства. Зокрема, відмова від авторських прав сторонньої компанії дозволила торік заощадити 34 млн грн.

Як повідомлялося, правоохоронці викрили схему заволодіння коштами ДП “Поліграфічний комбінат “Україна” на понад 450 млн грн. Викриття стало результатом співпраці у межах міжнародної слідчої групи із правоохоронців України, Естонії та Франції під егідою Євроюсту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-