Канал FREEДОМ у липні: найвищі перегляди в Москві та Санкт-Петербурзі

Канал FREEДОМ у липні: найвищі перегляди в Москві та Санкт-Петербурзі

Укрінформ

Протягом липня в діджитал зросла частка переглядів контенту каналу українського державного іномовлення FREEДОМ з-за кордону, зокрема з території РФ. Відео каналу потрапляло у тренди російського, білоруського, литовського та естонського сегментів YouTube. Загальна кількість переглядів контенту під брендом FREEДОМ на діджитал-майданчиках ДП «МПІУ» та на майданчиках партнерів - українських медіагруп 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group перетнула позначку у 8 мільярдів за 16 місяців марафону.

Контент FREEДОМ чітко потрапляє в запити російськомовної аудиторії за кордоном. Підтвердженням цього є зростання переглядів серед іноземних, зокрема російських, глядачів. Містами-лідерами липня за переглядами в YouTube стали Москва, Санкт-Петербург, Сочі, Краснодар, Єкатеринбург. На YouTube-майданчиках ДП «МПІУ» (канали FREEДОМ і FREEДОМ LIVE) перегляди з-за кордону зросли до 92,2% (+2 п.п. порівняно з червнем), з Росії – до 60,1% (+1,9 п.п.). Середньозважений показник переглядів відео під брендом FREEДОМ на діджитал-майданчиках ДП «МПІУ» та на YouTube-майданчиках наших партнерів також зріс до 79,8% (+0,7 п.п.). Загалом у липні контент під брендом FREEДОМ на всіх діджитал-майданчиках українського державного іномовлення та партнерів отримав понад 375 млн переглядів, а за 16 місяці в ефірі – 8,1 млрд.

Найпопулярнішими відео на YouTube-каналах FREEДОМ і FREEДОМ LIVE у липні стали заяви Президента України Володимира Зеленського про Україну в НАТО та ураження Кримського мосту. 1,8 млн переглядів отримала заява Володимира Зеленського про те, що Росія повинна просити, щоб Україну взяли в НАТО, з них 97,5% з-за кордону та 59,9% - з Росії, 12,7% - з Узбекистану. 1,3 млн переглядів у відео зі зверненням Президента України «Кримським міст – законна ціль для ЗСУ», з них 94,2% з-за кордону та 65,3% - з Росії.

До трендів російського, білоруського, латвійського та естонського сегментів YouTube, зокрема потрапили сюжет про успіхи ЗСУ під Бахмутом з коментарем українського снайпера та коментар військового аналітика Дмитра Снегірьова про атаку безпілотників на Москву.

Варто відзначити, що постійний зворотний зв’язок з глядачами команда каналу отримує через чат-бот у Telegram, на який люди можуть звернутися, щоб повідомити про порушення своїх прав (особливо важливий такий канал зв'язку для мешканців Росії і Білорусі), через коментарі в діджитал, публікації у ЗМІ. Наприклад, відома латвійська співачка Лайма Вайкуле в інтерв’ю телеканалу «Настоящее Время» розповіла, що стежить за новинами про війну в Україні, але не дивиться російське телебачення, оскільки там транслюють «повну неправду, нахабну, некрасиву», але дивиться інші російськомовні ЗМІ, серед них – FREEДОМ. Також у новинах про мешканця окупованого Криму Юрія Волошина, якого російські силовики затримали за дискредитацію влади, містилась інформація про те, що його звинувачують за публікацію опозиційних постів, в тому числі з каналу FREEDOM.

ПРО FREEДОМ

FREEДОМ – канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. FREEДОМ - ефективний інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України FREEДОМ доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також FREEДОМ можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП "МПІУ" та українських медіагруп-партнерів каналу - 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

Діджитал-майданчики, що транслюють FREEДОМ:

YouTube FREEДОМ Сайт FREEДОМ Агрегатор FREEДОМ Facebook TikTok Telegram

YouTube УНІАН YouTube Гроші YouTube ТСН YouTube 1+1

YouTube ICTV YouTube ІНТЕР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-