Японські чайні шедеври: матча проти сенчі

Японські чайні шедеври: матча проти сенчі

Укрінформ

Битва стародавніх самураїв із самобутнім характером відбудеться просто зараз, у процесі читання цієї статті. Ці самураї – японські чайні шедеври: смарагдово-зелений чай матча та «колючий» сенча. В чому їх користь? І які вони на смак? Зараз дізнаємося.

Знаменитий Сенча

Сенча – це найбільш популярний листовий зелений чай, що займає майже 80% чайного виробництва в Японії. Наскільки в Україні цінується простий чорний чай – настільки ж важливим є сенча для японців. Він виглядає як дивні голочки якоїсь вічнозеленої рослини. Завдяки вчасно зупиненому процесу ферментації процес виходу поживних компонентів із чайного листа в настій полегшується. Цей чай є в кожному домі в Японії, і відрізняється від китайських зелених чаїв особливостями смаку та яскравістю аромату.

В ароматі чаю сенча можна знайти не лише звичну для зелених напоїв трав’янистість, а й невимовно прекрасний запах моря. Навряд чи можна відшукати таку родзинку в інших зіллях, чи не так?

У смаку, крім класичної «зеленої» свіжості та терпкості, присутні солодкість, горіхові нотки та нотки умамі. Саме тому цей чай чудово насичує, надихає, заспокоює та допомагає відновитись. Це чудовий напій для ранкових годин чи денного чаювання.

Трендовий матча

Матча – дивовижний напій. Його процес виробництва відрізняється від створення всіх інших чаїв, адже чайні листочки не обжарюються, а перетираються на порошок. Завдяки цьому він зберігає максимум корисних речовин, які легко переходять в настій.

Матча – чай яскраво-весняний, м’який, трав’янистий, не надто терпкий. Він має охоплюючу текстуру та спокійний густий аромат, а ще довгий та насичений солодкий посмак.

Матчу можна знайти не лише зелену, а й синю та фіолетову: чай змішують з іншими натуральними інгредієнтами для ще значнішого підвищення його користі. Популярним є напій із молоком – матча-латте.

Завдяки чаю матча ви не лише поснідаєте та зможете зарядитися енергією, як від білкового прийому їжі, а й прокинетеся, запустите метаболізм та отримаєте неабияке задоволення: навіть більше, ніж від чашки запашного еспресо. Чай діє схожим чином, але має більш м’який ефект, який не спадає так різко, як у випадку кофеїну.

Порада для дегустації

Зовсім необов’язково обирати лише один із напоїв для домашньої колекції, адже вони мають зовсім різні характери, і їх приємно споживати з різним настроєм та планами на день. Щоб спробувати справжні японські чаї, завітайте до спеціалізованого чайного магазину та чаївні New Tea.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-