Рік війни: психологічна допомога та реабілітація українських дітей

Рік війни: психологічна допомога та реабілітація українських дітей

Укрінформ

"Дитинство - один рік після початку війни" - тема  пресконференції, яка одночасно пройшла 24 лютого 2023 року у Києві  та Мілані.

Головна мета заходу - організувати психологічну допомогу та реабілітацію українських дітей, які постраждали від війни та повернути їх в Україну.

Володимир Вовк - в.о. директора Департаменту з питань захисту прав дітей Національної соціальної сервісної служби наголосив: «Ні законодавча база в Україні, ні в Республіці Італія були недостатні для того, щоб прийняти таку кількість дітей, які перебувають у такій якості, а саме - без офіційних представників». Спікер додав, що йдеться про дітей-сиріт, які в’їхали до Італії без батьків. І зараз необхідна допомога у поверненні цих дітей в Україну.

Своєю чергою начальник відділу Рівних можливостей Муніципалітету Мілана Діана Де Марки наголосила, що необхідно насамперед займатися двома напрямками. По-перше, це –психологічна допомога дітям, а по-друге, – щоб українські діти повернулися у свої родини. 

Представниця Херсонської обласної військової адміністрації Тетяна Сладковська звернула увагу на потребу психологічної підтримки та роботи з людьми, насамперед -  з дітьми, які знаходяться під постійними обстрілами. А також – можливість відправити таких  дітей на відпочинок.

Представники італійської сторони зауважили, що розглядають можливість використання комплексів в Італії для розміщення дітей з Херсона на період шкільних канікул.

Паоло Феррара - генеральний менеджер Terre de Hommes та Бруно Нері - керівник проєкту Україна TDH розповіли, що с самого початку війни почали надавати допомогу українським біженцям  в різних країнах світу. "Ми змогли разом із партнерами передати 400 пакетів допомоги українським лікарням. Для педіатричних лікарень у Києві, Харкові, Миколаєві –  надали допомогу на суму понад 400 000 євро".  Спікери додали, що передали в Україну оснащену  машину швидкої допомоги, інкубатор для новонароджених, за їхній кошт також відновлено 4 будівлі в Ірпені ( у межах проєкту Irpin Reconstruction Summit).

Учасники заходу  наголосили на необхідності термінових дій щодо допомоги дітям, які знаходяться в районах бойових дій в Україні, а також  допомоги у правозахисній діяльності щодо звільнення цивільних з полону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-