Як користуватися Інтернетом без світла

Як користуватися Інтернетом без світла

Укрінформ

Через російські ракети регулярно страждає критична інфраструктура України. Мільйони людей стикаються з перебоями електропостачання. Відсутність електрики призводить і до неможливості використовувати інтернет в Києві та інших містах і селах. Український провайдер Мережа Ланет пропонує своїм абонентом рішення, як користуватися інтернетом навіть без світла. 

Хто може користуватися інтернетом без електропостачання вже зараз

Наразі частина абонентів Мережі Ланет можуть підключатися до Всесвітньої павутини, навіть коли немає електропостачання. До їхніх будинків підключені акумуляторні батареї, які забезпечують обладнання безперебійним живленням впродовж 4 годин. Щоб мати інтернет, достатньо приєднати інтернет-кабель до компʼютера чи ноутбука напряму або ж роутер до повербанку чи акумулятора. 

Що треба, щоб користуватися інтернетом у разі відключення світла

У ряді будинків, де немає акумуляторів, є технічна можливість їх встановити. Для цього інтернет-провайдеру потрібне сприяння користувачів. Ви можете передати свою акумуляторну батарею (АКБ) для живлення комутатора. Завдяки цьому не лише ви матимете інтернет у разі відсутності світла, а й ваші сусіди. Перевірити можливість долучитись до ініціативи, можна в особистому кабінеті абонента Мережі Ланет.

Моделі батарей, які підходять для приєднання до комутаторів: 

  • AGM;

  • LiFePo4;

  • Li-Ion з балансиром;

  • Li-Po з балансиром.

Їхня напруга має становити 12 вольт, а ємність – від 7 до 18 Аг. Акумулятори більшої ємності застосовувати недоцільно через габарити та тривалий час заряджання. 

АКБ, які не підійдуть: негерметичні, рідинні, з газовідводом, що вимагають обслуговування, призначені для автівок, мотоциклів тощо.

На тривалість підключення до інтернету за відсутності світла впливають характеристики батареї акумулятора. Чим вона якісніша, тим довшою буде тривалість резервного живлення інтернет-обладнання. 

Модернізація вузлів та PON: рішення, що на етапі впровадження

Наразі провайдер Мережа Ланет займається закупівлею літій-залізо-фосфатних акумуляторів та модернізацією вузлів. Завдяки цьому зменшується ризик прогалин в ланцюгах і абоненти мають інтернет навіть без світла за умов забезпечення живлення на кінцевих клієнтських комутаторах. Окрім того, провайдер добудовує мережу, щоб підключати абонентів до інтернету за технологією PON (оптичний Інтернет). 

Якби там не було, ми – українці, – нація нескорених. Ми подолаємо всі труднощі, які щодня ворог нам влаштовує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-