Як одягатись на вулицю в умовах вимкнення вуличного освітлення. Інфографіка

Як одягатись на вулицю в умовах вимкнення вуличного освітлення. Інфографіка

Укрінформ

Через обстріли росіянами об’єктів енергетичної інфраструктури, можливе аварійне вимкнення вуличного освітлення, або планове – з метою економії електроенергії. Через це водіям не завжди добре видно пішоходів на вулиці. Тож радимо вам звернути увагу на підбір одягу в темний час доби.

  • Обирайте речі світлого кольору: так вас легше помітити на дорозі. Людей у чорному майже не видно, коли немає вуличного освітлення. Не обов’язково надягати все біле. Світлим має бути половина вашого одягу (куртка або штани)
  • Придбайте світлоповертальні елементи одягу. Це може бути браслет, стрічка на руку чи рюкзак, наклейка або жилет. Наклейку або стрічку на руку можна придбати за 50 гривень. Жилети – 100-300 гривень. Так вас точно помітить водій. За статистикою, світловідбивачі зменшують ризик наїзду авто в шість разів.

Звертаємо увагу, що з 2021 року діє пункт 4.4 Правил дорожнього руху, в якому йдеться, що в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи.

  • Подбали про себе та членів сім’ї – подбайте про своїх домашніх улюбленців. Придбайте їм нашийник, що світиться або одежину зі світлоповертальними елементами.

Як носити світлоповертальні елементи?

  • їх варто розміщувати на рівні зору водія;
  • найкраще помітні елементи розміром понад 15 кв. см;
  • найкраще помітний колір світловідбивача — жовтий;
  • прикраси-світловідбивачі, нашивки або брелоки на сумках і рюкзаках краще вішати з боку руху автомобіля стосовно вас або з обох боків;
  • особлива увага — дітям. Світловідбивних елементів на їхньому одязі має бути чимало. Розташовуйте їх на рівні голови, корпусу і рук дитини — через менший зріст діти менш помітні на дорогах.

Дані: dovidka.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-