Пошкодження житлових будинків унаслідок ракетного обстрілу Вінниці ліквідовані на 98% - ОВА

Пошкодження житлових будинків унаслідок ракетного обстрілу Вінниці ліквідовані на 98% - ОВА

Укрінформ

Питання ліквідації пошкоджень житлових будинків унаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня вирішені на 98%.

Про це Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Після ракетного обстрілу Вінниці 14 липня пріоритетом стало відновлення постраждалих житлових будинків. Внаслідок атаки на місто були пошкоджені 49 багатоповерхівок та 29 приватних будинків. Потрібно було забезпечити виконання відновлювальних робіт до початку опалювального сезону. Завдяки співпраці різних служб, бізнесу та міжнародних організацій вдалося закрити 98% проблемних питань», - сказав Борзов.

За його словами, окрім того, влада залучила позабюджетні кошти для допомоги постраждалим. Родинам загиблих після теракту 14 липня було виплачено по 50 тис. грн, важкопораненим – 25 тис. грн. Невідкладну фінансову допомогу в розмірі 3 мільйонів гривень надало ПрАТ МХП та Фонд «МХП-Громаді», також 500 тисяч грн надійшло від приватного акціонерного товариства «Вінницький олійножировий комбінат».

Також 18 липня відбулась офіційну зустріч керівництва ОВА з представниками Офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ (ОСНА). Найголовнішим питанням було лікування поранених, особливо тих, хто отримав складні опікові травми. Вдалося домовитись домовились про транспортування пацієнтів для подальшого лікування за межами області із залученням Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також: Сергій Борзов: Вінниччина прихистила понад 183 тисячі переселенців і 40 релокованих підприємств

Як повідомлялось, 14 липня ворог обстріляв Вінницю крилатими ракетами. Внаслідок влучань було зруйновано цивільні будівлі, зокрема, будинок побуту, на 9 поверхах якого розташовувались перукарня, ательє, фотостудія, ремонтні майстерні, а також медичний центр. Внаслідок удару загинули і постраждали переважно цивільні люди. Загинули 28 осіб, в тому числі, троє дітей. 203 особи звернулись по допомогу до медичних закладів. Роботи з розбору завалів було завершено 16 липня.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-