Заклади освіти та охорони здоров'я Вінниччини до опалювального сезону підготовлені – Сергій Борзов

Заклади освіти та охорони здоров'я Вінниччини до опалювального сезону підготовлені – Сергій Борзов

Укрінформ

Заклади освіти та охорони здоров'я Вінниччини до опалювального сезону підготовлені, тривають заходи зі встановлення лічильників, терморегуляторів та автономних джерел живлення.

Про це Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Підготовку у закладах охорони здоров’я розпочали ще у травні. Зокрема, проведено ремонт та заміна теплових мереж загальною протяжністю 568 метрів на загальну суму 262,5 тис. грн в 10 лікувальних закладах. 4 котельні дооснащені котлами на альтернативному (твердому) виді палива. Станом на 27 жовтня підготовлено всі заклади охорони здоров’я до проходження опалювального сезону 2022/23 років», - сказав Борзов.

За його словами, розпочато опалювальний сезон у 85% від підготовлених закладів. У медичних закладах області продовжують працювати над заходами з енергозбереження. Зокрема, встановлюють лічильники тепла та терморегулятори. Це дасть можливість в подальшому значно заощаджувати кошти обласного бюджету. В більшості закладах охорони здоров’я підключено генератори автономного живлення, які знаходяться в робочому стані, 12 закладів частково забезпечені автономними джерелами живлення. Ще в 4 лікувальних закладах проводяться заходи щодо підключення 5 генераторів автономного живлення.

Читайте також: Вінницькі аграрії попри несприятливі погодні та економічні чинники тримають свій фронт - Борзов

Також до опалювального сезону готові 637 закладів загальної середньої освіти та 577 закладів дошкільної освіти.   На випадок перебоїв постачання тепла навчання в закладах освіти буде здійснюватися за дистанційною формою навчання. З метою економії ресурсів та користуючись теплою погодою 23% від загальної кількості закладів загальної середньої освіти перенесли осінні канікули на зимовий час.

Початок опалювального сезону залежить від форми навчання (онлайн чи очна) та графіків освітнього процесу.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-