Сергій Борзов: Вінницькі лікарні отримали від МОЗу сучасне медичне обладнання

Сергій Борзов: Вінницькі лікарні отримали від МОЗу сучасне медичне обладнання

Укрінформ

Вінницькі лікарні отримали обладнання від Міністерства охорони здоров’я: 19 УЗД апаратів, 2 наркозних апарати, 6 рентген-апаратів та 6 капнографів .

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

Як повідомив Начальник ОВА Сергій Борзов, минулого тижня Департамент охорони здоров’я та реабілітації ОВА розподілив нове обладнання з централізованих поставок МОЗ. Це обладнання закуплене за кошти спеціального фонду Державного бюджету України на 2022 рік за бюджетною програмою «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Зокрема, апарати УЗД отримали дев'ятнадцять медустанов третинного і вторинного рівнів, - обласного, міського та місцевого підпорядкування.

Окрім того, шість лікарень отримали апарати рентгенівські діагностичні пересувні Mobile X-ray, MobiEye700. А Вінницька обласна клінічна лікарня імені М.І.Пирогова відтепер має у своєму розпорядженні наркозний апарат AFCCAMXXBFAEZZXZZ PRIMA 320 A Anesthesia Machine. Апарат наркозно-дихальний WATO EX - 65 Pro отримала Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.

Читайте також: На Вінниччині новонароджені крім державної допомоги отримали бебібокси з Шотландії

Також область отримала шість капнгорафів, які розділили між Вінницькою обласною клінічною психоневрологічною лікарнею імені О.І Ющенка, Подільським регіональним центром онкології та медзакладами у районах області.

До речі, на Вінниччині уже реалізують новий проєкт МОЗ України щодо створення відділення інтервенційної кардіохірургії на базі Гайсинської ЦРЛ: закупівля ангіографа – МОЗ, реконструкція відділення – ДОЗ та УКБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-