Менструації під час війни: табуйована тема, про яку варто говорити

Менструації під час війни: табуйована тема, про яку варто говорити

Укрінформ

Навіть у ХХІ столітті менструація хибно сприймається та стигматизується, а проблема доступу до засобів гігієни – це не лише проблема країн третього світу та жінок з вразливих верств населення. Фундація АнтиСНІД-США в Україні (AHF) зазначає, що у всьому світі 1,8 млрд людей мають регулярні менструації. З них більше 500 мільйонів не мають доступу до засобів гігієни чи можливості їх придбати.

Для привернення уваги до цих проблем у всьому світі 28 травня відзначається День менструального здоров’я. З початком повномасштабної війни в Україні до стигматизації менструації додалися нові проблеми – відсутність доступу до елементарних умов і засобів гігієни. Як бути дівчатам і жінкам, коли води немає, а вийти з укриття, де разом ховаються десятки людей, неможливо, - всі ці питання потребують вирішення. 
Фундація АнтиСНІД-США (AHF) є однією з найбільших неурядових організацій та вже декілька років реалізує в Україні глобальну ініціативу «Дівчата діють», що покликана підтримувати дівчат у тому, щоб бути здоровими, та в цьому році традиційно відмічає День менструального здоров’я під гаслом «Зупинимо стигму».
«Проблема доступу до засобів індивідуальної гігієни в Україні зараз стоїть особливо гостро. AHF Ukraine   долучається до глобальної кампанії з нагоди Дня менструального здоров’я, щоб підтримати українських дівчат, та планує розповсюдити в Україні більше 150 000 гігієнічних прокладок у тих регіонах, де це найбільш необхідно. - зазначила Голова представництва Фундації АнтиСНІД-США в Україні Ярослава Лопатіна. 

Також Фундація провела зустріч дівчат з програми «Дівчата діють», та серію освітніх лекцій з гінекологом та психологом, на яких поговорили про те, що таке менструальний цикл, як комфортно фізично та психологічно адаптуватися до місячних в підлітковому віці, як приймати своє тіло, визнавати його цінністю та власною відповідальністю. 

###

AIDS Healthcare Foundation (AHF), the largest global AIDS organization, currently provides medical care and/or services to over 1.5 million clients in 45 countries worldwide in the US, Africa, Latin America/Caribbean, the Asia/Pacific Region and Europe. To learn more about AHF, please visit our website: www.aidshealth.org, find us on Facebook: www.facebook.com/aidshealth and follow us on Twitter: @aidshealthcare and Instagram: @aidshealthcare 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-