Чи став iPhone 13 тією революцією, на яку чекали користувачі

Чи став iPhone 13 тією революцією, на яку чекали користувачі

Укрінформ

Суперечки про те, наскільки гарний новий «яблучний» флагман, і чи зробив він революцію у сфері мобільних девайсів, не вщухають з вересня. Справді, той самий Айфон 13 Про Макс порадував своїх власників набором нових опцій та технологій. Але як бути із молодшими моделями серії? Чи далеко вони пішли від попереднього iPhone 12, і що в них нового?

Презентовані інновації

  • Новий акумулятор
  • Новий процесор А15
  • Режими камери

Не забігаючи далеко наперед, скажемо, що навіть Pro Max модель не може похвалитися революційними технологіями. Але є в ній те, що все одно робить 13 Айфон кращим за попередні, причому суттєво.

Чого вартий збільшений час роботи на акумуляторі. Це те, чого прагнуть усі виробники мобільних девайсів, і навіть приріст у 10-15 відсотків (з новим процесором), що насправді перетворюється на пару зайвих годин автономної роботи - помітний прогрес і хороша конкурентна перевага моделей.

Новий процесор також важливий. Наприклад, Айфон 12 інтегрований чіп А14, який свого часу фігурував на верхніх місцях у рейтингах найшвидших процесорів для мобільних пристроїв. Наступна версія – А15, саме стоїть у новому Айфоні. Це означає, що смартфон буде швидко працювати не тільки зараз, справляючись з усіма завданнями, але і те, що його ресурсу вистачить на кілька років вперед.

Що стосується камери, то нові функції в повному обсязі присутні лише у старших версіях, але й звичайний iPhone 13 теж покращив запис відео та зйомку фото. З'явилося кілька нових режимів. Якщо для вас смартфон – це насамперед камера, то ви оціните ці функції.

Чи вистачило інновацій на революцію

Правду кажучи - Айфон 13 вийшов частково інноваційним, але зробити фурор, представивши щось інноваційне, йому не вийшло.

Наприклад, якщо у вас вже є iPhone 12 старшої моделі, то сильної різниці від переходу на флагман ви можете не відчути. Інша справа, якщо у вас 11, 10 або більш ранній айфон – тоді ви відчуєте нові функції та приріст у продуктивності.

Не зробив новий iPhone революцію й у сфері дизайну. До того ж він практично повністю скопіював зовнішній вигляд попередньої версії, трохи змінивши лише «кинь» та блок камер. Можливо, це пов'язано з тим, що й iPhone 12 був уже ідеальним, і міняти щось у ньому дизайнери просто не захотіли, але зовні новий iPhone на презентації у вересні користувачі не побачили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-