Презентація проєкту EXPERT BURO щодо створення єдиної незалежної інформаційної платформи

Презентація проєкту EXPERT BURO щодо створення єдиної незалежної інформаційної платформи

Укрінформ

15 грудня 2021 року в Bogomolets clinic відбулася презентація проєкту EXPERT BURO щодо створення єдиної незалежної інформаційної платформи, а також спільноти людей, для яких цукровий діабет 2 типу (ЦД2) – спосіб життя. Організаторами проєкту є нутрицевтична компанія CuraLife та Національна Асоціація Велнеса та СПА України (НАВСУ/NAWSU).

У вступному слові Ольга Богомолець, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, член EADV та засновниця Bogomolets Clinic висловила свою підтримку проєкту EXPERT BURO та наголосила на важливості цієї ініціативи в Україні.

Цукровий діабет 2-го типу – це так званий діабет способу життя. Він з'являється не відразу - у нього є провісники: переддіабет та інсулінорезистентність. Дуже важливо відстежити ці сигнали, що дає нам організм. Раніше це було вікове захворювання, але за останні п'ять років цукровий діабет 2-го типу дуже «омолодився». ЦД2 виникає, головним чином, на тлі надлишкової маси тіла та недостатньої фізичної активності. У дітей, які страждають на ожиріння, ризик розвитку діабету 2-го типу підвищений у 4 рази.

Чому організатори EXPERT BURO вважають цю проблему актуальною?

Кожні 5 секунд у світі стає +1 хворий на ЦД. Кожні 7 секунд 1 людина вмирає від пов'язаного з діабетом захворювання. Діабет посідає 4 місце серед хвороб, які стають причинами смерті та є однією з провідних причин сліпоти, ниркової недостатності, серцевих нападів, інсульту та ампутації нижніх кінцівок.

За даними Міжнародної діабетичної федерації, найважчі ускладнення від COVID-19 саме у хворих на цукровий діабет. Від ускладнень діабету щорічно помирає більше людей, ніж від багатьох інших серйозних недуг, включаючи рак, туберкульоз, СНІД та навіть COVID-19. За даними ООН Covid-19 з початку пандемії став причиною смерті 5,1 млн людей, тоді як хвороби, пов'язані з діабетом, лише цього року забрали 5,7 млн життів.

Чому організатори проєкту вважають цю проблему в Україні гострою?

За оцінками Міжнародної діабетичної федерації поширеність захворювань на діабет в Україні становить 7,3%. Поширеність ускладнень діабету у нашій країні вища, ніж у країнах Європи. Діагноз поставлено лише у 35% хворих.

Загальні втрати економіки на лікування діабету та його ускладнень в Україні становлять 36-104 млрд грн на рік (1-2,5% ВВП). Варто зауважити, що попередження та профілактика діабету може коштувати бюджету країни у 15 разів дешевше, ніж лікування та утримання людей, які стали інвалідами через діабет.

Що основною метою проєкту EXPERT BURO?

ЦД2 - «хвороба способу життя». В основу проєкту EXPERT BURO покладено ідею, що здорове харчування, регулярна фізична активність, підтримка здорової маси тіла, регулярний скринінг та емоційна підтримка можуть запобігти або відстрочити виникнення ЦД 2 типу, а також суттєво знизити ризик ускладнень. Основною метою проєкту є створення єдиної мультидисциплінарної експертної платформи по ЦД2 та спільноти людей, для яких цукровий діабет 2 типу (ЦД2) – спосіб життя.

Модератор заходу та співавтор ідеї проєкту EXPERT BURO Оксана Ліхацька , MD, MBA Президент Національної Асоціації Велнеса та СПА України (НАВСУ), співзасновник MedTourClub експерт з розвитку бізнесу та засновник Stella Consulting.

Гості заходу ознайомилися зі змістовною доповіддю «Метаболічний синдром. Приховані загрози» Юлії Сахарової, к. м. н., кафедри діабетології НУОЗ України ім.П.Л. Шупика, автора власної методики навчання хворих на цукровий діабет.

Людмила Гончарова, лікар-імунолог, генетик, мікробіолог, дієтолог, автор власної методики омолодження та оздоровлення людини, керівник Goncharova clinic презентувала свій погляд на актуальний запит у передсвятковий період «ЦД2-рекомендації для новорічного меню. Харчування, яке враховує ваш генетичний код».

Марина Пекерман та Олена Купіна, співавторки ідеї проєкту EXPERT BURO презентували ізраїльський нутрицевтичний препарат Curalin, розроблений для людей, що страждають на ЦД2, які шукають ефективний та натуральний спосіб підтримувати здоровий рівень цукру в крові. Вони розповіли, що  завдяки препарату зменшується потяг до солодкого та інших вуглеводів, він сприяє нормальному засвоєнню та метаболізму вуглеводів, прискорює енергообмін, внаслідок чого відчувається приплив сил та нормалізується рівень цукру в крові. При застосуванні препарату CuraLin поступово знижується вага.

Гостей проєкту EXPERT BURO приймала дерматокосметологічна клініка Bogomolets Clinic. Усі охочі мали можливість оглянутим чудову клініку та особисто поспілкуватись з її засновницею - Ольгою Богомолець.

Захід відбувся за партнерської та інформаційної підтримки платформи Med Tour Club, порталів IT MED, LikeinUA, Stella International Beauty Awards.

 Фото: CuraLife 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-