Лабораторний аналіз води в Києві. Де зробити і як перевірити якість води

Лабораторний аналіз води в Києві. Де зробити і як перевірити якість води

Укрінформ

Давно відомо, що водопровідна вода в Києві не володіє феноменальною якістю. Незважаючи на заяви про повну безпеку вживання води з крана, вона все ж може містити небажані домішки, викликати різні захворювання і алергічні реакції. Щоб убезпечити себе і свою сім'ю, необхідно знати склад води, яку ви п'єте щодня і на якій готуєте їжу.

Навіщо проводиться аналіз якості води в лабораторії

На жаль, на якість води в Україні впливає безліч негативних чинників. В першу чергу це сміттєзвалища, промислові відходи та інші «радощі» цивілізації. Такі речовини, як аміак, нітрити, сечовина, потрапляючи в грунт зі стічними відходами або дощами, починають поширюватися в грунті в усіх напрямках, найчастіше забруднюючи поверхневі і підземні джерела.

Найнебезпечніші з хімічних речовин, які можуть міститися у воді - це нітрати і пестициди. Пестициди застосовуються в аграрному секторі для боротьби зі шкідниками. Ці речовини можуть накопичуватися в організмі роками, викликаючи хронічні і дуже серйозні хвороби у дорослих і дітей.

Таким чином, лабораторний аналіз питної води в сучасних реаліях став практично необхідністю. А людям які живуть в заміських будинках, де вода надходить з колодязя, необхідно робити хімічний аналіз води хоча б два рази на рік. Це пов'язано з тим, що склад підземних і ґрунтових вод постійно змінюється.

Де можна зробити аналіз води в Києві

У Києві мало лабораторій, які можуть зробити якісний і незалежний аналіз води. Більшість підприємств так чи інакше пов'язані з компаніями, які продають фільтри або бутильовану воду.

Однак є й приємні винятки. У лабораторії УкрХімАналіз для дослідження використовуються тільки сертифіковані прилади і методи хімічного аналізу води затверджені державними стандартами.

Крім того, вам навіть не доведеться їхати зі зразком для аналізу. Його можна відправити поштою або кур'єру, а результати отримати по електронній пошті.

У Лабораторії УкрХімАналіз проводять найповніший хімічний аналіз води в Києві та Україні. Тут визначають якість води з водопроводу, свердловини, колодязя та інших джерел. Крім того, співробітники компанії розкажуть, як можна поліпшити якість вашої води, порадять оптимальний фільтр для води. Аналіз питної води з водопроводу, колодязя або інших джерел можна замовити на сайті УкрХімАналіз: https://himanaliz.ua .

Які показники води слід оцінювати

Найповніший аналіз води містить до 50 показників. З його допомогою можна виявити більшість шкідливих для людини речовин. Він необхідний для людей, які живуть в заміських будинках і користуються свердловиною або колодязем.

Для тих же, хто живе в квартирі і користується водою з крана 30 показників буде досить. Результати покажуть зміст різних хімічних речовин: нітратів, нафтопродуктів, важких металів, фтору, хлору, заліза, солі та інших показників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-