Аудитори наполягають на правильності висновків ревізії у київському метрополітені

Аудитори наполягають на правильності висновків ревізії у київському метрополітені

Укрінформ
Державна аудиторська служба України продовжить доводити в суді, що її висновки про виявлені в діяльності КП «Київський метрополітен» порушення на 200 млн грн правильні і збитки мають бути відшкодовані державі.

Про це повідомила пресслужба ДАСУ, передає Укрінформ.

«Державна аудиторська служба України наполягає на правоті проведення ревізії комунального підприємства «Київський метрополітен», що виявила порушень та збитків на суму понад 200 млн грн. Однак столичне підприємство вирішило через суд скасувати результати ревізії», - йдеться в повідомленні.

За інформацією ДАСУ, після того, як вона виграла суд апеляційної інстанції, «Київський метрополітен» подав касацію, вважаючи висновки суду необґрунтованими.

Наприкінці грудня 2023 року Верховний суд задовольнив скаргу столичного підприємства та скасував рішення суду апеляційної інстанції, направивши справу на новий апеляційний розгляд.

«Зараз Держаудитслужба оскаржуватиме рішення апеляційної інстанції до Верховного суду і надалі доводитиме, що висновки ревізії – правильні, а сума збитків має бути відшкодована державі», - зазначають аудитори.

Читайте також: Ексдиректор київського метро Брагінський склав мандат депутата Київради

Як повідомлялося, начальник комунального підприємства «Київський метрополітен» Віктор Брагінський 15 березня написав заяву про звільнення після розслідування журналістів.14 березня мер Києва Віталій Кличко заявив, що відстороняє Брагінського від обов’язків директора київського метрополітену.

У розслідуванні журналістів Bihus info йдеться про численні порушення Брагінським вимог декларування майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-