Ляшко назвав проблеми з роботою ВЛК у Києві

Ляшко назвав проблеми з роботою ВЛК у Києві

Укрінформ
Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко назвав проблеми з роботою військово-лікарських комісій у Києві і пообіцяв управлінські рішення.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Коли людина приходить на медичний огляд для проходження ВЛК, в електронній системі охорони здоров'я відкривається відповідний медичний запис, який повинен бути закритий. Нормативне регулювання цього закриття 4 дні. За січень ми мали 83% завершених випадків, за лютий вже маємо 92%. Водночас є регіони, які вибиваються із загальної статистики. Київ – це типовий приклад», – сказав Ляшко.

Він пояснив, що однією з найбільш критичних проблем у Києві є те, що лікарі ВЛК залишаються при центрах комплектування.

«Людина приходить до центру комплектування. Там проходить медогляд. Після цього її направляють проходити аналізи або якісь інструментальні дослідження. Військовозобов'язаний ходить по всіх закладах охорони здоров'я, потім знову повертається. Такого не повинно бути. Повинен бути чітко закріплений заклад, у якому повністю закривається весь комплекс цих досліджень», – наголосив міністр.

Крім того, Ляшко зазначив, що ще однією проблемою є відсутність окремих черг та електронних черг.

«Бачимо, що комісії можуть працювати, наприклад, до 14:00, після цього чомусь закриваються і не проводять медичні огляди. Це є порушенням тих норм, які ми прописали», – підкреслив міністр охорони здоровʼя.

Читайте також: МОЗ через зростання кількості скарг починає перевірку ВЛК у Києві - Ляшко

Ляшко повідомив, що наразі МОЗ зосереджене на організаційних питаннях, які можна вирішити досить швидко і забезпечити чіткий процес проходження медичного огляду. Потім, за його словами, більш детально буде розбиратися кожне звернення, яке приходило на гарячу лінію МОЗ та НСЗ щодо якості проведення медичних оглядів.

«У нас є можливості і компетенція перевірити, що відбувається у кожній комісії. За результатами будемо ухвалювати управлінські рішення», – наголосив міністр.

Він додав, що Міністерство охорони здоров'я передбачило необхідні політики та фінансування, які дозволяють проводити нормальний процес проведення ВЛК для військовозобов'язаних. За словами Ляшка, питання залишається за менеджерами на місцях і за власниками лікарень.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я створює робочу групу для перевірки роботи військово-лікарських комісій у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-