Фонд держмайна продав приміщення видавництва «Дніпро» за ₴42 мільйони

Фонд держмайна продав приміщення видавництва «Дніпро» за ₴42 мільйони

Укрінформ
У Києві з аукціону продали єдиний майновий комплекс державного підприємства "Дніпро", що у центрі міста; завдяки конкуренції 18 учасників ціна продажу зросла до 42 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ФДМУ.

"Відбувся онлайн-аукціон з приватизації ДП «Дніпро», що у центрі столиці, на Володимирській. За право власності на актив змагалися 18 учасників. У ході прозорої конкуренції фінальна вартість лота зросла у 5,8 раза, зі стартових 7,26 млн грн до переможних 42 млн 113 грн", - ідеться в повідомленні.

Голова Фонду державного майна Віталій Коваль наголосив, що збільшення вартості лота у 5,8 раза - "чітке підтвердження зацікавленості та фінансової спроможності українського бізнесу інвестувати у вітчизняну економіку".

У приватизаційному відомстві нагадали, що починаючи з 2022 року ДП «Дніпро» припинило свою видавничу діяльність. Відповідно до умов приватизації, новий власник зобов’язаний впродовж 6 місяців з дня оформлення права власності погасити борги із заробітних плат та перед бюджетом.

Читайте також: Київ став рекордсменом за обсягом доходу від приватизації

Також ДП накопичило понад 2 млн грн боргів перед юридичними особами. Проте їх погашення не є приватизаційною вимогою Фонду держмайна.

Водночас упродовж місяця новий власник має укласти договір охорони обʼєкта культурної спадщини на приміщення з департаментом культури КМДА, оскільки будівля є пам’яткою історії місцевого значення.

Як повідомлялось, Фонд державного майна України запланував на січень приватизаційні онлайнаукціони із загальною стартовою вартістю активів у 242,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-