Новорічна поштова резиденція відкрилась у Києві

Новорічна поштова резиденція відкрилась у Києві

Фото, відео
Укрінформ
У будівлі Головпоштамту у Києві 1 грудня відкрилася Новорічна поштова резиденція, що прийматиме листи Святому Миколаю та іншим новорічним чарівникам.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Укрпошта спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) також запустила єднальну ініціативу «Диводій», щоб кожна дитина повірила, що здатна створити диво, і змогла стати Диводієм для іншої дитини.

«Діти в Україні долають чимало труднощів, тож давайте допоможемо їм мріяти якомога більше. Ініціатива “Диводій”, яку запустили ЮНІСЕФ та Укрпошта, дає кожній дитині надію на краще майбутнє та дарує святкове тепло», — зазначив Голова Представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде.

Щоб стати Диводієм, потрібно на аркуші паперу написати й намалювати щось тепле і світле для іншої дитини, вкласти у конверт, на якому зазначити «від Диводія» і вказати адресу: вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001, Україна (поштову марку клеїти не обов'язково), а у відділенні Укрпошти вкласти лист у поштову скриньку.

Читайте також: У Музеї Києва відкриється виставка старовинних ялинкових прикрас і різдвяних артефактів

Дитячі листи збиратимуть з 1 до 15 грудня. Вже з 21 грудня Укрпошта почне розвозити їх по всій Україні, і кожен лист знайде свого маленького отримувача.

У будівлі Головпоштамту у Києві відкрилася Новорічна поштова резиденція / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

«Щороку Укрпошта незримо об'єднує тисячі людей по всьому світу, доставляючи листівки, листи та подарунки. Ми не знаємо, чого очікувати у грудні, але знаємо, що можемо привнести самі - трішки дива для кожного. Стати Диводіями. Для себе, знайомих і маленьких незнайомців», - зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Він також анонсував презентацію нової поштової марки 6 грудня, у День святого Миколая. Крім того, 22 грудня Укрпошта випустить марку до Різдва Христового.

Проєкт також передбачає відкриття 45 святкових дитячих куточків по всій країні. У деяких із них буде організовано майстер-класи для малечі, зокрема з написання листів, оформлення листівок тощо. До 6 грудня такі осередки буде відкрито у центральних відділеннях Укрпошти всіх обласних центрів та у містечах Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської й Дніпропетровської областей.

Читайте також: У Франківську Святий Миколай отримав перші листи вдячності, діти просять перемоги

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня у Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» розпочала роботу Резиденція Святого Миколая.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-