Київрада просить уряд заборонити продаж ділянок на Микільській Слобідці та стадіоні «Арсенал»

Київрада просить уряд заборонити продаж ділянок на Микільській Слобідці та стадіоні «Арсенал»

Укрінформ
Київрада звернулась до уряду щодо недопущення можливого продажу земельних ділянок між вулицею Микільсько-Слобідська та проспектом Броварським, а також на вулиці М. Грушевського, 36.

Як передає Укрінформ, таке звернення було підтримано 2 листопада на пленарному засіданні Київської міської ради 75 депутатами.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, із публічних джерел відомо про наміри державних банківських установ реалізувати на відкритих торгах земельні ділянки у місті Києві, зокрема АТ «Ощадбанк» планує реалізувати земельні ділянки загальною площею 6,3671 га між вул. Микільсько-Слобідська та проспектом Броварським у Дніпровському районі, а АБ «Укргазбанк» планує реалізувати земельну ділянку площею 1,99 га на вул. М. Грушевського, 36 у Печерському районі.

“Зазначені земельні ділянки належать до територій пам’яток і перебувають під захистом законодавства про охорону культурної спадщини. Так територія між вул. Микільсько-Слобідська та просп. Броварським належить до пам’ятки ландшафту та історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір та долини річки Дніпро». Продаж цих земельних ділянок на аукціоні робить неможливим створення парку «Микільська Слобідка». А територія на вул. М. Грушевського, 36, пролягає в межах Центрального історичного ареалу міста Києва”, - сказав Бондаренко.

Він підкреслив, що продаж даної земельної ділянки нівелює наміри територіальної громади міста Києва щодо облаштування парку з об’єктами спортивної інфраструктури. За словами спікера, це матиме значні негативні наслідки та вже зумовило суспільний резонанс, зокрема електронну петицію із вимогою зберегти територію стадіону «Арсенал», та несхвальні публікації у ЗМІ.

Секретар Київради зазначив, що жодної забудови на цих територіях бути не може – це мають зрозуміти зацікавлені у придбанні вказаних ділянок потенційні покупці-інвестори.

Читайте також: Київрада просить уряд погасити борг держави перед столицею - майже ₴7 мільярдів

“Вказані земельні ділянки мають використовуватись виключно як територія зелених зон. Навіть якщо вказані землі будуть продані – Київрада та її виконавчий орган не погодять на них жодних будівельних робіт. Зважаючи на введений в Україні правовий режим воєнного стану місто позбавлене можливості викупити зазначені земельні ділянки на відкритих торгах. Тому Київська міська рада закликає центральні органи влади не допустити продажу вищезазначених ділянок щонайменше до завершення воєнного стану, а за можливості передати вказані земельні ділянки у власність територіальної громади, з метою створення спортивно-рекреаційних зон, як того вимагають кияни”, – додав Бондаренко.

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд Києва повернув місту земельну ділянку на Трухановому острові, де планувалося комерційне будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-