ВРП звільнила «суддю Майдану» з посади судді Дарницького райсуду Києва

ВРП звільнила «суддю Майдану» з посади судді Дарницького райсуду Києва

Укрінформ
Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Сергія Пойду з посади судді Дарницького райсуду Києва за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Відповідне рішення ВРП ухвалила під час засідання у вівторок, інформує пресслужба.

“Вища рада правосуддя прийняла рішення про звільнення Сергія Пойди з посади судді Дарницького районного суду міста Києва за вчинення істотного дисциплінарного проступку”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Сергій Пойда очолював Дарницький суд з липня 2012 року. Під час Євромайдану він виносив неправомірні рішення про арешт затриманих активістів. Зокрема, ув’язнив 3 учасників Революції Гідності, а також позбавляв водійських посвідчень за поїздку до Межигір’я.

Читайте також: Розстріли на Інститутській: суд оголосив вирок ексберкутівцям

Це дало підстави Вищій раді юстиції рекомендувати Верховній Раді звільнити Пойду з посади за порушення присяги. 29 вересня 2016 року народні депутати проголосували за відповідну постанову. Водночас Пойда оскаржив це рішення. Зрештою у вересні 2021 року Касаційний адміністративний суд (КАС) Верховного суду визнав незаконним звільнення колишнього голови Дарницького районного суду Києва Сергія Пойди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-