27% киян вважають необхідним застосунок для анонімного визначення психічного стану

27% киян вважають необхідним застосунок для анонімного визначення психічного стану

Дослідження
Укрінформ
27% мешканців столиці вважають, що першочергово варто розвивати застосунок для анонімного діагностування психічного стану, через який можна буде звернутися за допомогою.

Про це поінформувала заступниця голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда під час пресконференції в Укрінформі.

На запитання про напрями психологічної підтримки, які варто розвивати першочергово, 27% киян відповіли, що необхідний мобільний застосунок, щоб анонімно діагностувати психічний стан і через який можна буде звернутися за допомогою.

Читайте також: У ЦГЗ дали поради до Всесвітнього дня психічного здоров'я

18% опитаних наголосили на тому, що хотіли б мати можливість безкоштовно отримати психологічну консультацію в сімейного лікаря.

Водночас по 12% мешканців столиці зазначили, що першочергово варто розвивати можливість відвідувати кабінети психологічного розвантаження за місцем роботи, а також міські громадські простори для спілкування та взаємопідтримки.

Своєю чергою на важливості тренінгів зі стресостійкості онлайн та офлайн акцентували 11% респондентів.

10% містян зауважили, що першочергово потрібно розвивати єдиний міський портал, що об’єднує послуги державних закладів, міжнародних проєктів та приватних психологів.

Читайте також: Зеленська у Всесвітній день ментального здоров’я нагадала українцям про програму «Ти як?»

Окрім того, 9% опитаних дали відповідь, що такий напрям психологічної підтримки як експертні консультації психологів у телепрограмах, на YouTube та в подкастах варто розвивати першочергово.

Дослідження було підготовано до Всесвітнього дня ментального здоров’я, що святкується 10 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, 9% респондентів, опитаних через застосунок Київ Цифровий, оцінюють свій ментальний стан як стабільний, що на 13% менше ніж у квітні 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-