Загибель людей біля укриття: суд відпустив охоронця поліклініки під домашній арешт

Загибель людей біля укриття: суд відпустив охоронця поліклініки під домашній арешт

Укрінформ
Київський апеляційний суд застосував домашній арешт в певний період доби відносно охоронця однієї з поліклінік Деснянського району Києва, підозрюваного у справі про закрите укриття у поліклініці, біля якої вночі 1 червня загинули троє людей.

Як передає Укрінформ, про це Київський апеляційний суд повідомляє у Фейсбуці.

“29 червня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду Києва від 3 червня, якою задоволено клопотання слідчого Головного управління Національної поліції у Києві та застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 30 липня 2023 року”, - ідеться у повідомленні.

Як поінформували у суді, за результатом апеляційного розгляду апеляційні скарги, подані стороною захисту, які діють в інтересах підозрюваного М. задоволено частково. Ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду Києва від 3 червня скасовано.

Постановлено нову ухвалу, якою клопотання слідчого Головного управління Національної поліції Києва про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного М. задоволено частково.

Читайте також: Уряд доручив Камишину невідкладно напрацювати рішення для покращення ситуації з укриттями

“Застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту заборонивши йому залишати місце свого проживання за адресою визначеною ухвалою, з 22 години до 6 години наступної доби за виключенням отримання невідкладної медичної допомоги та перебування в укриттях під час повітряної тривоги, до 30 липня 2023 року включно”, - ідеться у повідомленні.

Підозрюваного М. звільнено з-під варти із зали судового засідання із покладенням на підозрюваного М. обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінально-процесуального кодексу України.

У суді нагадали, що громадянин М. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Бомбосховища Києва: проблеми, які поширюються на всю Україну

Як повідомляв Укрінформ, уночі 1 червня російські війська вкотре атакували Київ ракетами. Ворог випустив у напрямку столиці 10 "Іскандерів". Усі знищила протиповітряна оборона.

Унаслідок ракетного удару постраждали 19 людей, троє з них загинули, зокрема 9-річна дівчинка.

Житель Деснянського району, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів Суспільному, що люди прибігли вночі до укриття в поліклініці, але їм не ніхто не відчинив.

1 червня у Києві були затримані троє посадовців райдержадміністрації та охоронець медзакладу. Їм оголосили підозру.

Трьом службовим особам - першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику було обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Охоронцю медичного закладу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи.

Фото: Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-