МКІП позбавило охоронного статусу два пам’ятники Пушкіну у Києві

МКІП позбавило охоронного статусу два пам’ятники Пушкіну у Києві

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики визнало такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини два пам’ятники російському поету Олександру Пушкіну у Києві.

Як передає Укрінформ, відповідний наказ підписав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає МКІП.

“Визнати таким, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єкт культурної спадщини за видом історія “Пам’ятник бюст О.С. Пушкіну”, розташований за адресою: вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 1 у Києві, у зв’язку з невідповідністю критеріям, визначеним абзацами третім і четвертим ст. 1 та ст. 2 Закону України “Про охорону культурної спадщини”, та ознакам, визначеним Порядком визначення категорій пам’яток, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 р. № 452”, - ідеться у документі.

Читайте також: Рада ухвалила закон, який спрощує очищення публічного простору від маркерів рф

Крім того, таким, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України визнано об’єкт культурної спадщини за видами історія, монументальне мистецтво “Погруддя О.С. Пушкіна”, розташований на вулиці В’ячеслава Чорновола, 37-А у Києві.

Зазначається, що рішення ухвалено відповідно до ст. 5 та 14 Закону України “Про охорону культурної спадщини”, Порядку обліку об’єктів культурної спадщини, затвердженого наказом Міністерства культури від 11 березня 2013 року № 158, враховуючи рішення Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурної спадщини МКІП, на підставі подання Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації від 31 січня 2022 року та листа КМДА від 11 листопада 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, при Міністерстві культури та інформаційної політики та Українському інституті національної пам'яті створили раду, яка займатиметься питаннями дерусифікації, декомунізації та деколонізації.

Фото: Prymasal, Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-