Мер Парижа Анн Ідальго виступила в Київраді

Мер Парижа Анн Ідальго виступила в Київраді

Укрінформ
Мер Парижа Анн Ідальго відвідала Київ та виступила у Київраді. 

Про це у Телеграмі написав Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ. 

“Мер Парижа Анн Ідальго виступає в сесійній залі Київради. Вона вдруге за час повномасштабної війни відвідує столицю України. Делегація прибула з допомогою - передали нашому місту 10 генераторів”, - написав Кличко.

Ідальго заявила, що громадяни Європи, громадяни Франції будуть поруч з українцями до перемоги.

Також, як заявила Ідальго, на її переконання, Міжнародний олімпійський комітет підтримає вимогу України виключити російських спортсменів з Олімпійських та Паралімпійських змагань, які наступного року мають відбутися в Парижі.

Читайте також: Cтолиця отримала міжнародну допомогу: поліцейські авто, комунальну техніку і генератори

“За рік у нас у Парижі відбудуться Олімпійські та Паралімпійські ігри. Ви цілком справедливо задавалися питанням про дозвіл, який приймаюче місто могло б надати спортсменам, громадянам країни, що чинить найстрашніші воєнні злочини проти вашого населення. Ми вас розуміємо. Ось чому я хочу висловити вам своє переконання та свою волю: поки російські війська продовжуватимуть вас бомбардувати, цілити у ваше цивільне населення та вашу інфраструктуру, поки російські солдати окуповують вашу територію, я не хочу, щоб російські спортсмени брали участь у спортивних змаганнях. Це моє переконання як мера, як політичного лідера, як переконаної європейки. Я не маю сумнівів, що Міжнародний олімпійський комітет зможе підтримати цю позицію”, - сказала Ідальго.

Як повідомлялося раніше, брати Клички зустрілися з міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом.

Фото: Telegram Віталій Кличко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-