У Києві відновили роботу майже 86% підприємств - КМДА

У Києві відновили роботу майже 86% підприємств - КМДА

Укрінформ
У Києві 86% підприємств уже відновили роботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“У червні в столиці 86% підприємств уже відновили роботу. Таким чином, частка непрацюючих підприємств скоротилася до 14%, тоді як ще в березні цей показник становив 32%. Про це за інформацією з відкритих джерел повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА”, - ідеться в повідомленні.

Одночасно зросла завантаженість потужностей столичних підприємств до 60%, що на 20% більше, ніж у квітні.

За даними Київського міського центру зайнятості, станом на початок червня до 15,4 тис. зросла кількість вакансій на ринку праці. Зростає кількість претендентів на одне робоче місце: якщо на початку квітня на одну вакансію претендували троє осіб, а у червні цей показник збільшився до 10 осіб. Найбільш затребувані сьогодні у столиці водії трамваїв, прибиральники, медичні сестри (брати), електромонтери і слюсарі.

Поступово відновлюється продаж нерухомості у новобудовах. За даними сайту lun.ua, сьогодні пропозиція налічує 128 новобудов.

Водночас осилились негативні тенденції в економіці. Зокрема на 15,5%, до 18 тис. грн скоротився рівень зарплати, тоді як у січні кияни отримували в середньому 21,3 тис. грн. Крім того, споживчі ціни станом на кінець травня зросли на 15,7%.

Читайте також: У Києві на Подільському узвозі частково обмежили рух транспорту

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив, що на Київщині більше сотні підприємств зазнали пошкоджень через російську агресію, ще 44 підприємства знищені повністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-