У Києві встановили 46 датчиків моніторингу якості повітря

У Києві встановили 46 датчиків моніторингу якості повітря

Укрінформ
У Києві продовжують удосконалювати міську систему моніторингу якості повітря.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) Петро Оленич у Фейсбуці.

«У всіх районах Києва змонтовано 46 датчиків моніторингу якості повітря. Це суттєвий крок до розширення існуючої системи контролю за станом повітря у столиці», – написав Оленич.

Начальник Управління екології та природних ресурсів Олександр Возний повідомив, що йдеться про так звані індикативні датчики, які доповнять уже встановлені референтні. Такий підхід уперше застосовано в Україні.

«Ми продовжуємо рухатися до повної прозорості в питаннях екології столиці. Вже сьогодні у киян є можливість у режимі реального часу слідкувати за якістю повітря завдяки автоматичній системі моніторингу на основі п’яти стаціонарних постів європейського зразка. 46 додаткових компактних датчиків дозволять отримати більш повну картину стану повітря у Києві», – зазначив Возний.

Читайте також: «Зелена країна»: на Черкащині висадили майже 12 тисяч саджанців дуба

На відміну від датчиків громадського контролю, встановлені містом індикативні датчики аналізують повітря за більшою кількістю показників, є сертифікованими, більш точними та інформативними.

За словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олега Половинка, система опирається на міську бездротову мережу LoRaWAN для передачі даних. Щоб вона працювала, у кожному районі Києва було встановлено 295 базових станцій.

«На першому етапі налаштовуємо систему, збираємо та аналізуємо інформацію. У цьому році плануємо інтегрувати інформацію про стан повітря у додатку «Київ Цифровий», – інформував Половинко.

Як повідомлялося, до застосунку “Київ Цифровий” за рік приєдналися понад 1,3 мільйона користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-