Заступнику голови Київзеленбуду повідомили про підозру у привласненні 1,1 мільйона

Заступнику голови Київзеленбуду повідомили про підозру у привласненні 1,1 мільйона

Укрінформ
У Києві одному із заступників керівника КО «Київзеленбуд» повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"У Києві одному із заступників керівника КО «Київзеленбуд» повідомили про підозру", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що оперативники Управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції, слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 10 зібрали матеріали, які підтверджують причетність групи посадових та службових осіб до привласнення бюджетних коштів.

Зазначається, що кошти виділялися на заміну огорожі навколо зеленої зони на одній з вулиць в Шевченківському районі.

Так, під час слідства правоохоронці встановили, що до злочинної діяльності причетні один із заступників керівника КО «Київзеленбуд», спеціаліст відділу технічного нагляду комунального підприємства та директор підконтрольного товариства.

"З метою проведення робіт по заміні огорожі було проведено конкурсні торги. Переможцем визнано підконтрольне підприємство, яке, в свою чергу, залучило субпідрядника для виготовлення та встановлення нової огорожі", - поінформували у поліції.

Так, у подальшому на підставі актів виконаних робіт підприємство отримало на рахунки 1,1 мільйона гривень. Однак, незважаючи на те, що у документах зазначалися відомості про проведення робіт в повному обсязі, фактично вони не були зроблені. Окрім того, субпідрядник не отримав оплати і за виготовлення огорожі.

Уточнюється, що отримані внаслідок протиправних дій кошти, були виведені на рахунки товариства з ознаками фіктивності та привласнені учасниками злочинної схеми.

Наразі усім фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

Читайте також: Київзеленбуд почав капремонт у 13 парках – КМДА

Так, одному із заступників гендиректора КО «Київзеленбуд» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Водночас, всередині квітня за вчинення аналогічних злочинів було повідомлено про підозру спеціалісту відділу технічного нагляду комунального підприємства та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час.

У березні, за ч. 5 ст. 191 КК України підозру було повідомлено директорові підконтрольного товариства, йому також обрали запобіжний захід - особисте зобов’язання.

"Після проходження лікування одним із підозрюваних, буде вирішуватися питання про обрання відносно нього запобіжного заходу", - додали у поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-