Співробітники Нацакадемії прибрали до рук понад 13 гектарів під Києвом - САП

Співробітники Нацакадемії прибрали до рук понад 13 гектарів під Києвом - САП

Укрінформ
Сімом особам, серед яких співробітники Національної академії аграрних наук, колишній начальник управління Головного управління Держземагенства в Київській області та співробітник Служби безпеки України, повідомили про підозру у заволодінні землею у передмісті Києва.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

"Прокурори САП погодили повідомлення про підозру 7 особам у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння особливо цінними землями Національної академії аграрних наук України у 2013-2014 роках", - йдеться у повідомленні.

Як встановили детективи Національного антикорупційного бюро, підозрювані особи у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року заволоділи 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розміщеними на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області.

Читайте також: САП передала в ГПУ подання на двох народних депутатів

Вказані землі були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП ДГ «Чабани», ринкова вартість яких на момент переходу у приватну власність становила майже 42,5 млн гривень.

Крім того, службовці мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га, ринкова вартість яких на момент формування становила 1 436 000,00 гривень.

Наразі повідомлено про підозру 7 осіб, серед яких 5 службових осіб Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів, один колишній начальник управління Головного управління Держземагенства в Київській області, та один співробітник Служби безпеки України, який у період 2013-2014 років був радником президії академії.

За клопотаннями сторони обвинувачення слідчі судді наклали арешт на 144 земельні ділянки. Наразі готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-