Львівське сміття: Самопоміч у Київраді просить про допомогу Порошенка і Гройсмана

Львівське сміття: Самопоміч у Київраді просить про допомогу Порошенка і Гройсмана

Укрінформ
Депутати Київської міської ради від фракції “Об'єднання "Самопоміч" закликали Президента України та Кабінет міністрів допомогти Львову вирішити проблему вивезення сміття. 

Про це під час виступу з трибуни Київради заявив голова фракції “Об'єднання "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Фракція "Самопоміч" у Київраді звертається до Президента України і Кабінету міністрів України. Сміттєва блокада Львова, культурної столиці України, досягнула межі, за якою починається пряма загроза для життя і здоров’я майже мільйона українців. Уже більше року триває відверте ігнорування закликів львів’ян із керівництвом міста до найвищих владних кіл держави з проханням про допомогу", - сказав Гусовський. 

За його словами, фракція "Самопоміч" звертається до Президента України та Кабміну "із закликами щодо забезпечення безперешкодного вивезення сміття зі Львова на резервні сміттєві полігони. По-друге, виділення земельної ділянки для нового резервного полігону для міста Львова та чотирьох районів Львівської області, яка відповідатиме державним будівельним нормам". 

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Водночас напередодні стало відомо, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Раніше львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття. За даними міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів. У мерії заявляють, що ситуація критична і загрожує небезпекою для здоров'я населення та життєдіяльності міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-