У 2023 році лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій

У 2023 році лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій

Укрінформ
Минулого року лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій, цього року – вже 35.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

«У 2023 році лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій. Зокрема в Київській міській клінічній лікарні № 1 та Київському міському центрі нефрології та гемодіалізу минулого року трансплантували 91 солідний (нирка, печінка, серце) орган. До того ж, у Центрі трансплантації кісткового мозку лікарі здійснили 56 пересадок стовбурових гемопоетичних клітин», – зазначив Поворозник.

Він також поінформував, що уже цьогоріч у столичних комунальних закладах здійснили 35 трансплантацій. Зокрема – дві мультиорганні трансплантації, під час яких пересадили два серця, чотири нирки та дві печінки.

Крім того, від початку року в Центрі нефрології пересадили п’ять нирок, а в Центрі трансплантації кісткового мозку – 18 трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин.

«Це не просто цифри, а врятовані людські життя й мотивація працювати над розвитком як для самих закладів, так і для міста, розвиваючи медичну галузь», – підкреслив заступник голови КМДА.

Він додав, що у 2023 році з 25 медзакладів в Україні Київський міський центр нефрології та гемодіалізу посів друге місце за кількістю трансплантацій нирки, а Київська міська клінічна лікарня № 1 – шосте.

Читайте також: Уряд продовжив пілотний проєкт з надання безоплатних медпослуг лікарнею «Феофанія»

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році послуги з трансплантації надаватимуть 39 медзакладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-