У Львові хірургів зі всієї України навчають проводити операції з допомогою робота Da Vinci

У Львові хірургів зі всієї України навчають проводити операції з допомогою робота Da Vinci

Фото
Укрінформ
У Львові розпочався ІІ Всеукраїнський з'їзд роботичних хірургів. Упродовж двох днів львівські лікарі, які є лідерами за кількістю операцій з допомогою робота Da Vinci в Україні, ділитимуться досвідом з колегами.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні кожна лікарня має бути обладнана робототехнікою, бо це про зовсім інший, якісно новий рівень допомоги. Цей приклад, який ми показуємо у Львові, є лише початком змін», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер запросив учасників події відвідати Перше медичне об’єднання Львова, на базі якого діє Національний центр реабілітації «Незламні» (UNBROKEN). Там лікують та реабілітують людей з усієї України, які постраждали від російської агресії: це військові і цивільні, дорослі та діти. За час повномасштабного вторгнення росіян тут вилікували 17 тисяч поранених.

II Всеукраїнський з'їзд роботичних хірургів триває у Львові 29-30 березня.

Читайте також: У Львові прооперували однорічну дитину, якій у бронхи потрапила насінина гарбуза

Робот Da Vinci з’явився у медиків лікарні святого Пантелеймона три роки тому. Відтоді хірурги прооперували понад сотню пацієнтів. Робот допомагав рятувати життя і підтвердив свою ефективність, адже пацієнтів виписують додому за кілька днів після втручання і вони швидко повертаються до активного життя. А нещодавно львівські хірурги з допомогою робота зробили першу в Україні операцію на серці, започаткувавши новий етап у розвитку кардіохірургії – роботизований.

Окрім того, нещодавно робота-хірурга Da Vinci Si отримала ще й дитяча лікарня святого Миколая, і він став першим дитячим роботом з такими можливостями у нашій країні.

Як повідомляв Укрінформ, хірурги лікарні св. Миколая у Львові вперше прооперували 11-річного хлопчика з онкологією за допомогою роботизованої системи Da Vinci Si, яку подарували благодійники.

Фото Романа Балука для Львівської міськради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-