Львівські хірурги прооперували жінку, яка 30 років жила з рідкісним синдромом

Львівські хірурги прооперували жінку, яка 30 років жила з рідкісним синдромом

Фото
Укрінформ
Львівські хірурги прооперували жінку, яка 30 років жила зі зрощеними пальцями рук, така патологія зустрічається раз на сто тисяч.

Про це повідомило у Фейсбуці Перше медооб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Рідкісний синдром кисті, який зустрічається лише в 1 людини на 100 тисяч, змогли виправити спеціалісти лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Тепер жінка, яка вже давно в шлюбі, мріє нарешті одягнути обручку на безіменний палець», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пацієнтка - 49-річна Леся Бучацька зі Львова. В дитинстві вона сильно травмувала обидві кисті внаслідок падіння. В 17 років, аби виправити наслідки травми, її прооперували. Утім втручання, на жаль, було невдалим. У жінки розвинулась та сформувалась важка патологія - безіменні та середні пальці обидвох рук заклякли, перестали розгинатися, а згодом і взагалі - зрослися. І лише зараз - 30 років потому - Леся наважилася довіритися лікарям.

Хірурги лікарні Святого Пантелеймона діагностували синдром Ерлеса Данлоса, тобто аномалія розвитку сполучної тканини. Лікарі пояснюють, що внаслідок перенесеної травми у пацієнтки розвинувся та сформувався важкий дефект обидвох кистей. Рубці на долонях знерухомили фаланги і з часом пальці, які зовсім не розгиналися, зрослися.

Читайте також: На Тернопільщині вперше імплантували пацієнту в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор

«Аби відновити функцію кистей, наші хірурги провели складне втручання з використанням методики клаптя. Спершу медики звільнили м'які тканини від рубців та спайок, а далі взяли клапоть на променевій судині з власною м'якої тканиною пацієнтки і закрили ним дефект. Операція тривала шість годин та минула успішно», - додають у медзакладі.

Тепер на пацієнтку чекає тривала реабілітація, адже за довгі роки м'язи та сухожилля атрофувались. І, аби їх розпрацювати, треба щоденно займатися з фізичним терапевтом. А за місяць жінці зроблять таке саме втручання на другій кисті.

Читайте також: У Львові лікарі майже рік рятували тяжкохвору шестирічну дівчинку з лімфомою Беркітта

Як повідомляв Укрінформ, у Львові спеціалісти Центру «Незламні» (UNBROKEN) - у межах спільного з L’Oreal соціального проєкту «Не (До) краси» - зроблять пластику жительці Херсонщини Ірині Сліньковій, в обличчя якої вистрілив російський солдат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-