Львівські лікарі роблять пластику жительці Херсонщини, в обличчя якій вистрілив солдат РФ

Львівські лікарі роблять пластику жительці Херсонщини, в обличчя якій вистрілив солдат РФ

Фото
Укрінформ
Спеціалісти Центру «Незламні» (UNBROKEN) - у межах спільного з L’Oreal соціального проєкту «Не (До) краси» - зроблять пластику жительці Херсонщини Ірині Сліньковій, в обличчя якої вистрілив російський солдат.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

«Рятувальникам вдалося вивезли поранену, а миколаївські лікарі провели необхідні для збереження життя операції та встановили пластину в пошкоджену частину обличчя. Та пані Ірині хотілося більшого - естетики. Тож її друзі, які випадково дізналися про соціальний проєкт «Не (До) краси», порадили звернутися по допомогу в Національний реабілітаційний центр «Незламні»», - розповіли у медзакладі.

Пацієнтка - 63-річна Ірина Слінькова із села Кардашинка, що на лівому березі Херсонщини.

Ця жінка тричі постраждала внаслідок російського вторгнення. Вперше, коли ворог окупував її село. Вдруге, коли підірвав Каховську ГЕС і велика вода поглинула її дім. Втретє, коли українські рятувальники евакуювали жінку човном, а росіяни відкрили по них вогонь та поцілили просто в обличчя Ірини. Вона миттю втратила око. Також куля зачепила м’які тканини та потрощила кістки у носі і під очницею.

У ході першого етапу лікування у Львові вирішили розв’язати не так косметичну, як фізичну проблему. У жінки було ускладнене дихання, оскільки післяопераційний рубець тис на носову перетинку. Аби виправити це, лікарі виконали втручання, яке називається ліпофілінг.

Читайте також: У Львові лікарі майже рік рятували тяжкохвору шестирічну дівчинку з лімфомою Беркітта

«Ми взяли власні жирові клітини пацієнтки, обробили їх і заповнили дефіцит об'єму тканин обличчя в поєднанні з полінуклеотидами внутрішньошкірно, а потому провели шліфування рубця», - розповів завідувач відділення пластичної хірургії Центру «Незламні» Дмитро Січненко.

Нині жінка відновлюється після операції. Попереду її чекає ще кілька процедур зі шліфування шрамів та протезування ока.

В медичній установі нагадують, що кожна учасниця «(НЕ) до краси» абсолютно безкоштовно отримує консультацію та всю необхідну їй допомогу від кваліфікованих спеціалістів із пластичної хірургії, естетичної медицини, ментального здоров’я та, за потреби, й інших лікарів. Усі послуги: оперативні втручання, шліфування рубців та косметологічні процедури - теж безоплатні.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували дівчинку з рідкісним синдромом П’єра-Робена

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня в Національному реабілітаційному центрі «Незламні»(UNBROKEN) відкрився перший в Україні реабілітаційний центр «HAB | Lviv Habilitation Center» для ветеранів та цивільних, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Фото надані пресслужбою Першого медоб'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-