На Житомирщині вперше провели три операції кріобалонної ізоляції легеневих вен

На Житомирщині вперше провели три операції кріобалонної ізоляції легеневих вен

Фото
Укрінформ
У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського вперше провели три операції кріобалонної ізоляції легеневих вен.

Як передає Укрінформ, про це лікарня повідомила у Фейсбуці.

«У КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського Житомирської обласної ради вперше в області було виконано три операції кріобалонної ізоляції легеневих вен безоплатно для пацієнтів. Вони проводилися за участі завідувача відділення лікування складних аритмій з рентген-операційною Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова Валерія Залевського та двох лікарів електрофізіологічної лабораторії лікарні. Вартість витратних матеріалів на кожного пацієнта склала близько 250 000 грн, які були закуплені за бюджетні кошти», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Вінниччині вдруге провели успішну операцію з пересадки серця

Зазначається, що фібриляція передсердь є однією з найскладніших та найрозповсюдженіших аритмологічних патологій. Новою та успішною технологією її лікування є кріоабляція. Суть операції полягає в тому, аби ізолювати змінений хворий міокард легеневих вен від здорового міокарда передсердь зі збереженням анатомічної структури вен.

Читайте також: У Хмельницькому провели унікальну операцію з відновлення форми носа

Процедура кріоабляції добре переноситься пацієнтом за рахунок мінімізації больових відчуттів.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові завдяки кохлеарній імплантації медикам вдалося повернути здатність чути двом трирічним діткам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-