У МОЗ нагадали, що для низки косметологічних процедур необхідна ліцензія на медпрактику

У МОЗ нагадали, що для низки косметологічних процедур необхідна ліцензія на медпрактику

Укрінформ
Міністерство охорони здоровʼя наголошує, що для проведення низки косметологічних процедур необхідна ліцензія на медичну практику.

Про це йдеться у розʼясненні, оприлюдненому пресслужбою МОЗ, передає Укрінформ.

«Ринок індустрії краси насичений безліччю пропозицій «підколоти губки і міжбрівку»... Така діяльність належить до сфери охорони здоров’я і дозволяється лише за наявності ліцензії на провадження медичної практики», - зауважили у МОЗ.

Зокрема, йдеться про процедури косметичної корекції вад шкіри, визначення її естетичних недоліків, використання філерів і ботулотоксину, мікроголкову терапію, контурну пластику, апаратну епіляцію, використання фізичних і хімічних агентів (хімічний пілінг, фотодинамічна терапія, ультрафіолетове випромінювання, лазери, імпульсний лазер на барвнику, кріотерапія), основні принципи косметичного догляду за шкірою, організацію косметологічної допомоги тощо.

«Номенклатура лікарських спеціальностей не передбачає спеціальності «косметологія». Ці процедури може здійснювати лише лікар-хірург-дерматолог. Отже, перш ніж обрати салон чи кабінет для косметологічних процедур, пам’ятайте, що для провадження такої діяльності у закладу має бути ліцензія МОЗ за спеціальністю «Хірургічна дерматологія», яка дозволяє медичну практику», - наголошують у міністерстві.

Зазначається, що копія такої ліцензії та/або витягу з Ліцензійного реєстру МОЗ із зазначенням переліку спеціальностей, за якими провадиться медична практика, та адреси провадження, має бути розміщена у доступному для споживача місці.

Також мають бути чітко вказані режим роботи, інформація про медпрацівників із зазначенням їхнього прізвища, імені, по батькові, посади. Крім того, має бути розміщений документ, що підтверджує наявність кваліфікаційної категорії, перелік медичних послуг із зазначенням їхньої вартості, копії акредитаційних сертифікатів.

Читайте також: "Без шрамів": як пластичні хірурги допомагають військовим

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив Порядок інформування населення з питань біологічної безпеки та біологічного захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-