Торік видатки на охорону здоров’я становили ₴217,4 мільярда

Торік видатки на охорону здоров’я становили ₴217,4 мільярда

Укрінформ
В Україні видатки на охорону здоров’я у 2023 році становили 217,4 млрд грн, із них видатки держбюджету разом з трансфертами ‒ 181,8 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Важливим напрямом залишається реалізація програми медичних гарантій, на яку у 2023 році було спрямовано 139,4 млрд грн: 11,2 млрд грн ‒ екстрена медична допомога, 23,7 млрд грн ‒ первинна медична допомога, 100,6 млрд грн ‒ спеціалізована медична допомога та 3,7 млрд грн ‒ реімбурсація (відшкодування вартості ліків) для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового та нецукрового діабету тощо.

У Мінфіні інформують, що лікарські засоби та медичні вироби з повним або частковим відшкодуванням їх вартості отримали 2,3 мільйона осіб.

Найбільший обсяг видатків за спеціалізованою медичною допомогою спрямовано для надання стаціонарної медичної допомоги ‒ 41,8 млрд грн, зокрема: 19 млрд грн – проведення хірургічних операцій для 1,4 млн пацієнтів, 22,8 млрд грн – без проведення хірургічних операцій для 2,7 млн пацієнтів.

«У 2023 році уряд забезпечив безперебійне фінансування сфери охорони здоров’я. Стабільне фінансування програми медичних гарантій дозволило своєчасно виплачувати заробітну плату понад 500 тис. медпрацівників. Так, минулого року середня заробітна плата лікарів становила 21,8 тис. грн та середнього медичного персоналу – 14,5 тис. гривень. Продовжуємо і надалі вживати всі можливі заходи для своєчасного доступу населення до необхідної медичної допомоги та забезпечення ефективного функціонування системи охорони здоров’я в Україні», ‒ прокоментував заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Читайте також: За кордон на лікування евакуювали понад 4400 постраждалих від війни українців

Як повідомлялось, видатки на охорону здоров’я у 2024 році становитимуть 239 млрд грн.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-