В Україні рівень протезування один із найкращих у світі - експерт

В Україні рівень протезування один із найкращих у світі - експерт

Відео
Укрінформ
В Україні на сьогодні рівень протезування є одним із найкращих у світі.

Таку думку висловила керівник проєкту евакуації поранених БФ КОЛО Ірина Солошенко у програмі Укрінформу «Лещенко запитує».

«В Україні рівень протезування на сьогодні, мабуть, один з найкращих в світі. Це якраз той випадок, коли ця сфера має попит і тому вона має пропонування. Приходять все нові виробники... Тому що протез як машина: тобі потрібно постійно мати техніка, який буде його тобі обслуговувати», - сказала Солошенко.

За її словами, зараз багато людей зазнають мінно-вибухових травм чи ушкоджень, що можуть призводити до тяжких наслідків, зокрема й ампутації кінцівок. Але й після ампутації люди можуть повноцінно жити.

У цьому зв'язку Солошенко згадала про військовослужбовця Вадима Свириденка, який втратив усі кінцівки в Дебальцевому, коли чотири доби провів на морозі.

«Ця людина зараз - уповноважений Президента з питань реабілітації. Він бігає марафони, підписує сам усі офіційні документи, у нього народилася дитина, є щаслива сім'я», - розповіла вона.

Читайте також: Новий напрямок протезування: у вінницькій лікарні провели першу операцію

Солошенко зазначила, що на сайті Міністерства соціальної політики є детальна інформація про те, що потрібно, щоб отримати безкоштовне протезування в Україні.

Як повідомлялося, в Національному реабілітаційному центрі «Незламні»(Unbroken) відкрили перший в Україні абілітаційний центр «HAB | Lviv Habilitation Center» для ветеранів та цивільних, що постраждали внаслідок воєнних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-