Щеплення від грипу можна буде зробити в аптеках

Щеплення від грипу можна буде зробити в аптеках

Укрінформ
Українці зможуть робити щеплення від грипу в аптеках.

Як повідомляє у Фейсбуці Міністерство охорони здоровʼя, відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів, передає Укрінформ.

"Це усталена практика в країнах ЄС та США, яка зробить вакцинацію зручнішою, а отже ще ближчою та доступнішою. Перед тим, як послуга запрацює в Україні, аптекам потрібно отримати ліцензію на медичну практику. Для цього пункт має забезпечити: наявність спеціальної аптечки та іншого обладнання; проходження фармацевтами навчання щодо безпеки вакцин, правил організації й техніки проведення щеплень, надання домедичної допомоги за невідкладних станів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення уряду набуває чинності через три місяці після його опублікування. 

За цей час, як додали в МОЗ, буде змінена нормативна база, щоб забезпечити реалізацію проєкту, проведені консультації та верифікований перелік суб’єктів господарювання, які виявлять бажання отримати ліцензію та проводити вакцинацію фармацевтичними працівниками.

Читайте також: Захворюваність на грип ГРВІ та COVID в Україні поступово знижується - головний санлікар

Вакцинувати проти сезонного грипу аптеки зможуть уже наступного епідсезону 2024/25 років.

Як повідомляв Укрінформ, "Медичні закупівлі України" доправили в регіони 800 тис. доз вакцини проти дифтерії та правця, які централізовано придбано минулого року на замовлення Міністерства охорони здоров'я.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-