На Житомирщині почали проводити діагностику мозку за допомогою штучного інтелекту

На Житомирщині почали проводити діагностику мозку за допомогою штучного інтелекту

Укрінформ
Штучний інтелект почали застосовувати під час проведення діагностичних досліджень у Житомирській обласній клінічній лікарні.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я України, передає Укрінформ.

«Штучний інтелект почали застосовувати під час проведення діагностичних досліджень у Житомирській обласній клінічній лікарні», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це вже пʼятий медичний заклад, що адаптував телемедичне рішення «BrainScan», яке Україна отримала як гуманітарну допомогу. Раніше пристрій уже почали застосовувати у Роздільні, Одесі, а також у прифронтовому Краматорську.

У МОЗ пояснили, що Brainscan – це хмарне рішення на основі штучного інтелекту, яке виявляє ураження та патології головного мозку людини. Технологія допомагає лікареві отримати альтернативну думку, щоби запобігти можливим лікарським помилкам, та пришвидшує діагностику, коли час є критичним фактором для життя людини.

Читайте також: Рівненські хірурги провели першу операцію з видалення пухлини головного мозку пацієнту у свідомості

За час адаптації рішення з використанням BrainScan було проведено понад 600 діагностик головного мозку.

Проєкт впроваджується Міністерством охорони здоровʼя України за підтримки проєкту USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні» (LHSS).

Як повідомлялося, МОЗ України та проєкт з надання телемедичних послуг Brainscan (Польща) співпрацюють у забезпеченні медзакладів України доступом до спеціалізованого програмного забезпечення та мобільних застосунків, які дозволяють користуватися телемедичним сервісом Brainscan.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-