На Донеччині відновили роботу медико-соціальної експертизи та військово-лікарської комісії

На Донеччині відновили роботу медико-соціальної експертизи та військово-лікарської комісії

Ексклюзив
Укрінформ
На Донеччині наразі відновлено роботу медико-соціальної експертизи у містах Слов’янськ і Покровськ та військово-лікарської комісії у містах Покровськ, Добропілля і Краматорськ.

Про це повідомив в інтерв’ю Укрінформу начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Відновлено роботу медико-соціальної експертизи (МСЕК) у Слов’янську та Покровську. У медзакладах Покровська, Добропілля, Краматорська почала працювати військово-лікарська комісія (ВЛК)», - сказав очільник області.

Він також зазначив, що у Краматорську стали надавати людям кардіохірургічну допомогу в разі гострого інфаркту міокарда. Також дооснащене та відкрите відділення другого етапу виходжування недоношених та захворілих новонароджених у перинатальному центрі в Покровську. Відновили роботу стаціонарні відділення обласної дитячої лікарні в Слов’янську.

При обласному перинатальному центрі у Краматорську створені виїзні мобільні акушерсько-гінекологічні бригади.

Філашкін констатував, що медпрацівників недостатньо, бо багатьох евакуювали у безпечні регіони.

«Стосовно медпрацівників. Люди є, вони працюють, але, як і в будь-якій іншій сфері, в умовах бойових дій та евакуації відчувається, що частина людей виїхала», - сказав він.

Читайте також: В Україні скасували 1200 довідок ВЛК про непридатність до військової служби

Щодо надання медичної допомоги у громадах, які наближені до лінії фронту, то там допомагають військові медики, парамедики поліції. Потім, у разі необхідності, людей вивозять до медичних закладів далі від фронту, пояснив керівник ОВА.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км. Зараз населення області складає 523, 6 тис. осіб. Евакуація жителів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-