На Буковині вперше провели операцію з пересадки серця

На Буковині вперше провели операцію з пересадки серця

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій області вперше провели операцію із пересадки серця. Пацієнтом став 45-річний мешканець Львова.

Про це у Фейсбуці повідомляє голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, передає Укрінформ.

"На території Чернівецької області вперше здійснили трансплантацію серця. Її провели в обласній клінічній лікарні. Серце 44-річної жінки пересадили 45-річному пацієнту зі Львова", - йдеться у дописі Бойка.

Керівник облради зазначив, що операцію провела бригада кардіохірургів Першого територіального медичного об'єднання Львова.

"Пацієнт приїхав з лікарями у Чернівці, де фахівці провели вилучення і пересадку органу. Раніше він переніс міокардит і функція серця була дуже низькою, що створювало небезпеку для життя будь-якої миті. Нині чоловік перебуває у львівському закладі, за словами лікарів, післяопераційний період минає нормально, серце працює", - додав Бойко.

За його словами, доноркою стала 44-річна жінка, у якої констатували смерть головного мозку. Вона прижиттєво погодилася на використання органів для донорства у випадку раптової смерті, тож чоловік виконав волю дружини. Органи потрапили у систему ЄДІСТ, яка розподілила їх між реципієнтами. Окрім серця, у жінки вилучили нирки. Одну з них фахівці Чернівецької обласної клінічної лікарні пересадили пацієнтці з Тернополя. Вона йде на поправку, показники свідчать про те, що нирка запрацювала.

Це вже шоста трансплантація у медзакладі, додав Бойко.

Читайте також: На Кіровоградщині вперше пересадили донорське серце

Другу нирку пересадили пацієнту у Львові. Операція також була успішною.

Голова Чернівецької обласної ради висловив співчуття родині померлої жінки-донора і подякував за таке важливе рішення, яке дозволило врятувати людей.

Як повідомлялося, в Одесі прооперували однорічного хлопчика з рідкісною аномалією серця - три предсердя. Наразі дитина почувається добре. 

Фото: Чернівецька обласна клінічна лікарня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-