До переліку товарів з пріоритетним перетином кордону додали компоненти крові та лікарські засоби

До переліку товарів з пріоритетним перетином кордону додали компоненти крові та лікарські засоби

Укрінформ
Уряд оновив перелік товарів у єЧерзі, що мають пріоритет при перетині кордону або потребують особливого режиму зберігання.

Про це повідомила пресслужба Укртрансбезпеки в Телеграмі, передає Укрінформ.

«За дорученням Міністерства відновлення розробники проєкту єЧерга внесли до системи оновлений перелік товарів, які мають пріоритет при перетині кордону або потребують особливого режиму зберігання У переліку кодів УКТЗЕД з'явились компоненти крові та лікарські засоби», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідні зміни внесені на виконання рішення уряду (постанова Кабінету Міністрів від 2 лютого 2024 р. №113 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 листопада 2023 р. №1239»).

Читайте також: Уряд масштабує проєкт єЧерга - Шмигаль

В Укртрансбезпеці нагадали, що для включення в перелік коду УКТЗЕД необхідно звернутись до профільної асоціації виробників таких товарів. Профільна асоціація передає таку інформацію вищому органу виконавчої влади, який формує та реалізує державну політику у відповідній сфері. За ініціативою такого органу урядом може бути ухвалено рішення про розширення переліку кодів товарів, які включені до переліку.

Як повідомлялося, Україна стала однією з перших країн у світі, яка запровадила електронну чергу перетину кордону, і першою у світі, де електронна черга перетину кордону стала безкоштовною для перевізників.

Із листопада в системі єЧерга є можливість автоматичного порівняння інформації щодо вантажного транспорту з даними про перетин кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-