В Україні під час війни зруйновані вщент 195 медзакладів та ще понад 1,5 тисячі пошкоджені

В Україні під час війни зруйновані вщент 195 медзакладів та ще понад 1,5 тисячі пошкоджені

Укрінформ
За понад 23 місяці війни в Україні пошкоджено 1523 об’єкти медзакладів та ще 195 зруйновані вщент.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Станом на початок лютого 2024 року внаслідок повномасштабної війни, розвʼязаною Росією проти України, 1523 об’єкти медзакладів було пошкоджено та ще 195 — зруйновано вщент", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що внаслідок ворожих обстрілів найбільших втрат зазнали медичні заклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини, Херсонщини та Запоріжжя. Наразі у повному обсязі інформацію щодо Луганщини отримати неможливо.

Також від початку війни російська армія пошкодила 103 автомобілі екстреної медичної допомоги, знищила 258 автомобілів та захопила 125 машин «екстренки».

На цей час вдалося повністю відновити 502 об’єкти медзакладів, ще 362 відбудовані частково або перебувають у процесі відновлення.

Читайте також: У Великому Бурлуці на Харківщині внаслідок атаки дронів пошкоджені кафе і медзаклад

Йдеться в першу чергу про медзаклади, які зазнали невеликих пошкоджень, таких як вибиті вікна або пошкоджені покрівля, фасад тощо. Найбільше відновлених медзакладів — на Миколаївщині, Дніпропетровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині. Роботи з відновлення триватимуть.

Як повідомлялося, на Харківщині відновили ще дві амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Дергачівської міської ради, які зазнали значних пошкоджень внаслідок масованих обстрілів.

Фото: Херсонська ОВА, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-