У Кропивницькому театрі створили проєкт для психологічної реабілітації поранених військових

У Кропивницькому театрі створили проєкт для психологічної реабілітації поранених військових

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Кропивницького запровадили проєкт «Мистецтво лікує», покликаний допомогти військовим якнайшвидше відновитися після поранень.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Переступити через себе, вийти під світло софітів, зіграти роль, відчути гарну реакцію публіки – все це має певний терапевтичний ефект, адже позитивні емоції допомагають швидше одужати. Принаймні так вважають психологи обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, з якими консультувалися ініціатори проєкту – засновники громадської організації "Кропивницька мистецька майстерня"», - йдеться у повідомленні.

Координатора проєкту, акторка театру Олена Горбунова, розповіла, що охочих відчути себе в ролі актора шукають у місцевому шпиталі, де поранені військові проходять реабілітацію. Протестувати такий метод вже висловили бажання кілька захисників.

Нині учасники проєкту опрацьовують п’єсу Марка Кропивницького «Дай серцю волю, заведе в неволю». Поранені військові розучують тексти, тренують дикцію і силу голосу, відпрацьовують жестикуляцію. Втім, те, що вони втілюють у життя, не можна назвати виставою в повному розумінні цього слова, адже частина акторів через травми не можуть рухатися повноцінно, тому основна увага концентруватиметься на голосовому посилі.

Читайте також: В Івано-Франківську запровадили для військових допомогу на реабілітацію і відновлення

Та й сценічних костюмів для військових не буде – глядачі мають розуміти, що перед ними не професійні актори, а поранені військові, які за допомогою мистецтва хочуть одужати якнайшвидше.

Репетиції проходять у малій залі Театру корифеїв. Планується, що там відбудеться і прем’єра вистави за участі військових.

Як повідомляв Укрінформ, маріупольський режисер Анатолій Левченко представив прем’єру у Кіровоградському обласному академічному театрі ляльок.

Фото: Кіровоградська обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-