Програма медгарантій на 2024 рік: НСЗУ випустила гід для пацієнтів

Програма медгарантій на 2024 рік: НСЗУ випустила гід для пацієнтів

Укрінформ
Національна служба здоров’я України презентувала Гід по Програмі медичних гарантій 2024 для пацієнтів.

Про це НСЗУ повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Гід доступно розповідає, які послуги можна отримати на різних рівнях медичної допомоги та у різних лікарів. Чи можна зробити КТ і МРТ безоплатно? Чи покриває Програма медичних гарантій гормональні аналізи? Що робити, якщо в лікарні просять заплатити за ліки чи операцію? А також, які ліки можна отримати за програмою “Доступні ліки”. На ці та інші питання пацієнт може знайти відповіді в оновленому Гіді по Програмі медичних гарантій", - йдеться у повідомленні.

Також у посібнику є відповідь на питання: які послуги можна отримати на первинній ланці меддопомоги; які безоплатні послуги з лабораторних, інструментальних та ендоскопічних досліджень можна отримати на амбулаторному рівні; що передбачає стаціонарна допомога та окремі пріоритетні напрямки.

Також у посібнику можна знайти інформацію про те, що входить у безкоштовну психіатричну, онкологічну, реабілітаційну та паліативну допомогу, а також про програму "Доступні ліки" та алгоритм їх отримання.

Читайте також: НСЗУ: У кабінет пацієнта можна буде зайти через «Дію» і не тільки

Крім цього, в посібнику є інформація стосовно того, як оформити і подати скаргу, якщо у медичному закладі від пацієнта вимагають кошти за лікування або пацієнт купує ліки власним коштом.

Завантажити посібник можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня почала діяти Програма медичних гарантій на 2024 рік, її бюджет становить понад 159 млрд гривень, з яких 5,2 млрд гривень виділено на реімбурсацію лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-