Понад 4,5 тисячі пацієнтів отримали з жовтня 2023 року тест-смужки за програмою «Доступні ліки»

Понад 4,5 тисячі пацієнтів отримали з жовтня 2023 року тест-смужки за програмою «Доступні ліки»

Укрінформ
Понад 4,5 тис. пацієнтів отримали з жовтня 2023 року тест-смужки для вимірювання рівня глюкози в крові за програмою "Доступні ліки".

Про це Національна служба здоровʼя повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"4 515 пацієнтів отримали тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові з 1 жовтня 2023 року, відколи медичні вироби включено до державної програми реімбурсації. Тест-смужки для глюкометрів призначені для пацієнтів із цукровим діабетом І типу. Отримати вироби можна безоплатно або з частковою доплатою. Для цього необхідно взяти електронний рецепт у сімейного лікаря, терапевта, педіатра або лікаря-ендокринолога", - йдеться у повідомленні.

Найбільше пацієнтів отримали тест-смужки в Харківській області – 695; Дніпропетровській області – 570 та Києві – 400.

Загалом, як зазначають в НСЗУ, погашено 5 862 електронних рецепти на тест-смужки. За їх відпуск за програмою реімбурсації Національна служба здоров’я України відшкодувала аптекам майже 3,8 млн грн.

Читайте також: Торік понад 2,2 мільйона пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки»

Всього в програмі – 23 торгові назви тест-смужок для глюкометрів.

Отримати тест-смужки можна в аптеці, яка має договір із НСЗУ за програмою “Медичні вироби для визначення рівня глюкози в крові”.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня почала діяти Програма медичних гарантій на 2024 рік, її бюджет становить понад 159 млрд гривень, з яких 5,2 млрд гривень виділено на реімбурсацію лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-