За тиждень кількість хворих на грип та ГРВІ на Київщині зросла більш ніж на третину

За тиждень кількість хворих на грип та ГРВІ на Київщині зросла більш ніж на третину

Укрінформ
У Київській області за минулий тиждень у порівнянні з попереднім захворюваність на грип та ГРВІ зросла на 39%, захворюваність серед дітей зросла на 44%.

Про це під час брифінгу повідомила завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Валентина Ліпчанчук, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу КОВА.

«За минулий тиждень у порівнянні з попереднім захворюваність на грип та ГРВІ зросла на 39%. Наразі її рівень незначно перевищує епідемічний поріг (+8%)», - сказала Ліпчанчук.

Вона зазначила, що найвищі рівні захворюваності зареєстровано у Бориспільському районі, найнижчі – у Вишгородському районі.

За її словами, половину від загальної кількості хворих становлять діти. У порівнянні із попереднім тижнем захворюваність серед дітей зросла на 44%.

У зв’язку з підвищенням рівня захворюваності упродовж минулого тижня в 33 навчальних закладах Київської області були запроваджені обмежувальні заходи – дистанційне навчання: в Бориспільському районі (18), Фастівському (7) та Броварському (7) районах.

Читайте також: На Рівненщині епідпоріг із грипу та ГРВІ перевищив 34%

Кількість госпіталізованих зросла у порівнянні з попереднім тижнем на 44,8%, госпіталізовано 302 особи, з них 183 дитини.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві за четвертий тиждень січня зареєстровані 17 666 хворих на грип та ГРВІ, зокрема COVID-19, а захворюваність серед дітей порівняно з попереднім тижнем зросла на понад 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-