У Полтавському медуніверситеті відкрили хірургічно-тренувальний комплекс

У Полтавському медуніверситеті відкрили хірургічно-тренувальний комплекс

Фото
Укрінформ
У симуляційному центрі Полтавського державного медичного університету відкрили хірургічно-тренувальний комплекс, у якому фахівці проводять спеціальні курси для військових, пожежників та правоохоронців.

Про це повідомила Полтавська ОВА, передає Укрінформ.

"Це унікальний центр, подібних закладів в області нема. Сучасне обладнання доступне для навчання як студентам, так і правоохоронцям. Таким чином студенти, слухачі та інтерни зможуть закріплювати отримані теоретичні знання на практиці. А сертифіковані фахівці проводять спеціальні курси для військових, пожежників та правоохоронців", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це унікальний комплекс, в якому кожен охочий студент, лікар-інтерн, лікар-курсант має можливість навчатися в умовах справжньої операційної.

Читайте також: У лікарні на Львівщині облаштували укриття, де можна робити операції

Комплекс адаптований для хірургічних втручань різного рівня, зокрема гінекологічних та онкологічних, а також надання допомоги при пов’язаних із війною травмах.

Як зазначається на сайті ПДМУ, симуляційна лабораторія з малоінвазивної хірургічної практики створена завдяки зусиллям ректора закладу, професора Вячеслава Ждана спільно з колективом комунального підприємства «2-а міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» під керівництвом її директора, доктора медичних наук, професора Максима Дудченка.

Всього станцій для опанування необхідних навичок в лабораторії - дванадцять.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії профінансує закупівлю медичного обладнання для 25 українських лікарень.

Фото: Полтавська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-