У Львові протезують захисника, якому в чеченському полоні ампутували руки та ноги

У Львові протезують захисника, якому в чеченському полоні ампутували руки та ноги

Відео
Укрінформ
У центрі Superhumans проходить протезування та реабілітацію В’ячеслав Левицький з Одещини, який після поранення потрапив у полон "ДНР" та був проданий кадирівцям, які ампутували захиснику всі чотири кінцівки.

Про це у Фейсбуці повідомляє Superhumans Center, передає Укрінформ.

«Це наш супер В’ячеслав Левицький, з Подільська, Одеської області. У цивільному житті був водієм-експедитором. Воював на Донецькому напрямку, під Авдіївкою отримав важку травму: прострелені ноги, тулуб, відморожені руки. В’ячеслав сім днів із пораненням пересувався в сірій зоні. Але натрапив на ворога і потрапив у полон до так званої ДНР, де пробув три дні без жодної медичної допомоги. Звідти його викупили чеченці на обмін. Вони ж ампутували йому всі чотири кінцівки», - йдеться у повідомленні.

Зараз В’ячеслав проходить реабілітацію, звикає та вчиться обслуговувати протези ніг, а також готується до протезування рук. Але вже зараз, без протезів верхніх кінцівок, самою куксою може самостійно знімати та одягати протези ніг, практично без сторонньої допомоги.

Читайте також: Український захисник, який дивом вижив після поранення, на протезі мандрує Антарктикою

Як повідомляв Укрінформ, Центр протезування, реабілітації та реконструктивної хірургії Superhumans допомагає знайти роботу людям, які отримали інвалідність через війну. Разом із партнерами вже напрацювали базу на 230 вакансій.

Фото: Андрій Іщик

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-